Românii care stau la bloc, vizați de noua lege. Ce trebuie neapărat să aibă acum apartamentele

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 25 iul 2022, 14:25
Se schimbă legea!
Sursa: PixaBay

Legislația ce vizează categoriile de construcții și amenajări care trebuie supuse avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu urmează să se modifice, conform Avocatnet.ro.

Autoritățile vor să schimbe o legislație importantă. Românii care intenționează să închirieze un imobil trebuie să acorde o importanță deosebită noii legislații.

Românii care stau la bloc, vizați de noua lege.
[Sursa: PixaBay]

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi! Ce se pregătește la Ministerul Transporturilor

Se modifică legislația

Ministerul Afacerilor Interne a lansat un proiect de Hotărâre care vizează modificarea legislației privind obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Dacă va intra în vigoare, legislația se va schimba în sensul în care vor fi introduse noi imobile ce vor necesita obținerea autorizației de securitate la incendiu, în timp ce altele vor fi exceptate de la această prevedere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Totodata, se propune și majorarea suprafeței în funcție de care este necesară avizarea/ autorizarea clădirilor destinate învățământului, supravegherii, îngrijirii sau pentru cazarea copiilor preșcolari, elevilor, studenților, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități sau lipsite de adăpost, cât și limitarea avizării sau autorizării doar la depozitele închise și excluderea platformelor de depozitare, conform  Avocatnet.ro.

Cine va avea nevoie de autorizație de securitate la incendiu

Conform textului Hotărârii Ministerului Afacerilor Interne, vor vea nevoie de autorizație de securitate la incendiu:

  • apartamentele și camerele de închiriat
  • clădirile cu funcțiuni mixte, definite potrivit reglementărilor specifice, cu aria desfășurată mai mare sau egală cu 1.000 m2
  • încăperile sau grupuri de încăperi încadrate ca săli aglomerate și căile lor de evacuare, indiferent de aria construită ori destinație
  • spațiile comerciale din stațiile de metrou.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Raluca Turcan, depre pensiile care vor crește după recalculare

De asemenea, actul normativ despre care vorbim prevede că nu se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, următoarele imobile:

  • construcțiile cu caracter special aparțînând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază, indiferent de emitentul autorizației de construire;
  • construcțiile nucleare și cele aferente părții clasice a centralei nucleare;
  • clădirile sau spațiile destinate fabricării, reparării și modernizării produselor de tehnică militară;
  • corturile de evenimente

Sursă: playtech.ro