Românii care vor să devină părinți primesc câte 1.000 de lei! Care sunt condițiile

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 28 mar 2025, 15:51

Vești bune pentru aceste familii

 
Sursa: PixaBay

Vești bune pentru aceste familii din România care își doresc să devină părinți! Se dau 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut!

Vești bune pentru familiile din Bragadiru care își doresc să devină părinți! Consilierul local USR Bragadiru, Giani Mihai Oprea, a anunțat că s-a aprobat acordarea unui stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Citește și: Femeile însărcinate își pot reduce programul de muncă la șase ore! Angajatorii sunt obligați să le ofere salariul întreg

Se dau 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Măsura a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Local din 27 martie și are scopul de a sprijini părinții în primele luni de viață ale copilului, scrie Capital.

Pe lângă inițiativa din Bragadiru, și locuitorii municipiului București pot beneficia de un sprijin financiar pentru nou-născuți. Valoarea acestui stimulent este de 2.500 de lei net, sumă care poate contribui semnificativ la acoperirea cheltuielilor inițiale de îngrijire a copilului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: David Pușcaș, extrem de afectat în urma declarațiilor făcute de mama lui adoptivă, în cadrul emisiunilor TV. „A fost foarte multă durere să îmi văd mama vorbind așa.”

Ce condiții trebuie să îndeplinească părinții 

Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții trebuie să îndeplinească anumite condiții.

În primul rând, să aibă domiciliul stabil sau reședința în București de cel puțin 6 luni înainte de a depune cererea și, de asemenea, nașterea copilului să fi avut loc într-o maternitate dintr-o unitate sanitară cu paturi din București.

Pentru a solicita acest sprijin, părinții trebuie să depună un dosar care să conțină următoarele documente:

  • Cerere tipizată.

  • Declarație de consimțământ completată de părintele care nu încasează stimulentul.

  • Certificatul de naștere al copilului.

  • Actul de identitate al părinților.

  • Dovada domiciliului stabil sau a reședinței în București.

  • Extras de cont bancar pentru virarea sumei.

  • Certificat de atestare fiscală care să confirme că solicitantul nu are datorii către bugetul local.

În cazul în care solicitantul și-a schimbat domiciliul între sectoarele 2 și 4 în ultimele 6 luni, este necesar și un certificat fiscal din ambele sectoare pentru verificarea situației fiscale.

Citește și: Pensii mai mari cu 700 de lei! Cine sunt beneficiarii

Pentru cei care aleg să trimită dosarul prin e-mail, toate documentele trebuie să fie încărcate în format foto sau scanate conform cerințelor Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).