Românii care vor să devină părinți primesc câte 1.000 de lei! Care sunt condițiile

Author: Laura Macovei
Actualizat: 28 mar 2025, 15:51

Vești bune pentru aceste familii

 
Sursa: PixaBay

Vești bune pentru aceste familii din România care își doresc să devină părinți! Se dau 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut!

Vești bune pentru familiile din Bragadiru care își doresc să devină părinți! Consilierul local USR Bragadiru, Giani Mihai Oprea, a anunțat că s-a aprobat acordarea unui stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Citește și: Femeile însărcinate își pot reduce programul de muncă la șase ore! Angajatorii sunt obligați să le ofere salariul întreg

Se dau 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Măsura a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Local din 27 martie și are scopul de a sprijini părinții în primele luni de viață ale copilului, scrie Capital.

Pe lângă inițiativa din Bragadiru, și locuitorii municipiului București pot beneficia de un sprijin financiar pentru nou-născuți. Valoarea acestui stimulent este de 2.500 de lei net, sumă care poate contribui semnificativ la acoperirea cheltuielilor inițiale de îngrijire a copilului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a făcut un anunț important despre ajutoarele sociale și nu numai! Află despre ce e vorba

Suma poate contribui semnificativ la acoperirea cheltuielilor inițiale de îngrijire a copilului
[Sursa: PixaBay]

Ce condiții trebuie să îndeplinească părinții 

Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând, să aibă domiciliul stabil sau reședința în București de cel puțin 6 luni înainte de a depune cererea și, de asemenea, nașterea copilului să fi avut loc într-o maternitate dintr-o unitate sanitară cu paturi din București.

Pentru a solicita acest sprijin, părinții trebuie să depună un dosar care să conțină următoarele documente:

  • Cerere tipizată.

  • Declarație de consimțământ completată de părintele care nu încasează stimulentul.

  • Certificatul de naștere al copilului.

  • Actul de identitate al părinților.

  • Dovada domiciliului stabil sau a reședinței în București.

  • Extras de cont bancar pentru virarea sumei.

  • Certificat de atestare fiscală care să confirme că solicitantul nu are datorii către bugetul local.

În cazul în care solicitantul și-a schimbat domiciliul între sectoarele 2 și 4 în ultimele 6 luni, este necesar și un certificat fiscal din ambele sectoare pentru verificarea situației fiscale.

Citește și: Pensii mai mari cu 700 de lei! Cine sunt beneficiarii

Pentru cei care aleg să trimită dosarul prin e-mail, toate documentele trebuie să fie încărcate în format foto sau scanate conform cerințelor Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).