Românii ce merg la mare pot primi amenzi de până la 1.200 de lei! Ce trebuie să știe turiștii înainte de a merge la stațiunile din România

Autor: Bianca Vidoi

Amenzi la malul mării

Sursa: Unsplash

Turiștii ce decid să își petreacă concediul la stațiunile litoralului românesc trebuie să cunoască această regulă înainte de a merge la mare.

Românii își doresc să petreacă măcar câteva zile la mare, iar la mare căutare se află stațiunile din România. Turiștii ce închiriază șezlonguri pe plajă trebuie să cunoască această regulă pentru a nu primi o amendă ce poate ajunge până la 1.200 de lei. Iată la ce trebuie să aibă grijă toți turiștii ce închiriază șezlonguri.

Românii ce merg la mare pot primi amenzi de până la 1.200 de lei

Turiștii ce au decis să petreacă concediul la malul mării trebuie să aibă un buget destul de mare pentru a se putea răsfăța. Închirierea unui șezlong poate ajunge la 200 de lei, prețul mediu de la malul mării fiind de aproximativ 50 de lei. În această sumă, turiștii ce decid să închirieze un șezlong vor primi și o umbrelă, alături de o măsuță.

Românii trebuie să fie foarte atenți la fiecare obiect pe care îl închiriază, deoarece pe unele plaje de la malul mării trebuie să plătească pentru stricarea mesei, a șezlongului sau a umbrelei.

În cazul în care reușiți să stricați masa, atunci trebuie să plătiți 50 de lei. Pentru stricarea șezlongului, turiștii trebuie să scoată din buzunar 160 de lei, iar suma pe care trebuie să plătească pentru stricarea umbrelei este de 1.200 de lei.

Cu toate acestea, nu există o prevedere legală care să îi oblige pe turiști să plătească obiectele stricate, deși persoanele ce dețin șezlongurile cer banii pe loc.

Bineînțeles că suma poate fi recuperată de către persoanele ce dețin șezlongurile cu ajutorul autorităților, însă ar fi nevoie de dovezi. Aceste situații pot fi evitate și pentru că adesea oamenii ce închiriază șezlonguri nu primesc bonuri fiscale, astfel nu există dovezi reale că ai fost prezent pe plajă și ai închiriat un șezlong. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Cât a ajuns să coste o banală sticlă de apă în stațiunea Costinești. Reacția șefului ANPC: ,,Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa”

Este important de știut că în lipsa dovezilor concrete și a unui bon fiscal nu trebuie să plătiți contravaloarea obiectelor pe care le-ați stricat atunci când ați închiriat șezlongurile, potrivit romaniatv.net .  

Cât costă o felie de pizza la malul mării?

Turiștii ce aleg să meargă la mare în stațiunile din România trebuie să aibă un buget destul de mare pentru a se răsfăța în zilele libere. În anul 2024, prețurile de la malul mării au crescut substanțial față de anul trecut, iar simplele plăceri, precum porumbul fiert sau o felie de pizza, au ajuns să coste mai mult față de anul 2023.

Pentru un porumb fiert, turiștii trebuie să scoată din buzunar 10 lei, în timp ce o felie de pizza a ajuns să coste 12 lei.

Turiștii ce își doresc să se bucure de o porție de hamsii trebuie să plătească 10 lei pe 100 de grame, în timp ce o porție de tentaculele de calamar ajung să coste 29 de lei. Pentru un desert, turiștii trebuie să plătească 7 lei pentru o gogoașă sau 15 lei pentru o clătită cu ciocolată, potrivit click.ro.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.