Românii ce stau la bloc pot primi amenzi la data de 1 Mai. Iată ce nu au voie să facă de Ziua Muncii

Autor: Bianca Vidoi

Românii ce stau la bloc pot primi amenzi la data de 1 Mai

Sursa: Unsplash

Ziua Muncii se apropie, iar românii se pregătesc intens pentru grătarele pe care le vor face pe parcursul zilei de 1 Mai, însă amenzile pot fi usturătoare dacă nu țin cont de câteva reguli.

Grătarul de 1 Mai a devenit o tradiție pentru români, astfel, în fiecare an oamenii se strâng pentru a celebra munca depusă pe parcursul anului, dar și pentru a se relaxa, data de 1 Mai fiind liberă din partea statului. Există însă câteva reguli pe care pasionații de grătare trebuie să le urmeze, astfel încât să nu primească amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei.

Românii ce fac grătar în acest loc pot primi amenzi de până la 5.000 de lei

Românii ce trăiesc la bloc trebuie să meargă în locurile special amenajate pentru a face grătar la data de 1 Mai și nu numai, iar persoanele ce vor încălca această regulă vor primi amenzi usturătoare. Oamenii ce își doresc să se bucure de grătar la data de 1 Mai, însă fără să se deplaseze din apartament au devenit inventive, însă grătarele realizate pe balcon sunt taxate de către polițiști.

Oamenii ce aleg să încalce legea care menționează regulile pentru picnic și să se bucure de un grătar pe balconul locuinței vor primi amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei. Aceasta este suma pe care o vor primi și românii ce aleg să facă grătare în fața blocului, în loc să se deplaseze la spațiile special amenajate. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de 1 Mai: Cele mai căutate zone de pe Litoralul românesc rămân Mamaia și Mamaia Nord

Și persoanele ce vor face grătare în spațiile special amenajate trebuie să țină cont de anumite reguli, astfel încât să stea departe de vizitele nedorite ale polițiștilor. Românii trebuie să supravegheze mereu flacăra pentru a nu se produce incendii de vegetație și să nu hrănească animalele ce pot fi ademenite de mirosul de carne, deoarece comportamentul acestora poate fi imprevizibil.

La finalul grătarului, românii trebuie să curețe resturile și aruncate la gunoi.

Lista locurilor special amenajate pentru grătar 

Pe parcursul anilor au fost amenajate mai multe locuri în care se pot realiza grătarele, pe tot parcursul anului, dar în special de 1 Mai, potrivit romaniatv.net. În acest mod, românii se pot bucura în liniște de un grătar la iarbă verde, alături de familie și prieteni, fără să se deplaseze în zone montane.

Iată lista locurilor amenajate pentru grătar în Capitală:

  • Parcul Mogoșoaia
  • Comana
  • Parcul Chitila
  • Lacul Plumbuita, sectorul 2,
  • Morarilor, sectorul 2, București,
  • Pantelimon, sectorul 2,
  • Lunca Florilor, sectorul 2,
  • Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.
  • În Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei
  • Parcul Crângași