Românii îşi cumpără buncăre! La ce preț ajunge un adăpost în România?

Autor: Marina Ionescu

Românii îşi cumpără buncăre! La ce preț ajunge un adăpost în România?

Sursa: PixaBay

Românii se grăbesc să își construiasca buncăre. La ce preț ajunge un adăpost în România?

Războiul din Ucraina continuă. Conflictul dintre Rusia și Ucraina a ajuns în cea de a 21-a zi. Astfel, speriați de ceea ce se întâmplă la graniță, romanii au devenit tot mai interesați să își construiască buncăre.

Citeste si: Rusia și Ucraina sunt pe cale să ajungă la un consens?! Ce spune Volodimir Zelenski despre poziția Moscovei în negocieri

Românii îşi cumpără buncăre! La ce preț ajunge un adăpost în România?

Oamenii sunt speriaţi din cauza războiului dintre Ucraina și Rusia. Românii au început deja să își cumpere buncăre. La ce preț ajunge un adăpost în România? 

Ei bine, românii sunt dispuși să scoată bani mulți din buzunare pentru a se simți în siguranță. Preţul unui buncăr poate ajunge şi la 100.000 de euro.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 21 de război. Explozii în Kiev și Mariupol! Un turn de televiziune, bombardat! Ce spune Zelenski despre negocieri

Reprezentantul unei firme de construcţii din Capitală a declarat, la România Tv, că preţul unui buncăr poate ajunge chiar şi la 100.000 de euro.

„Pentru a monta un buncar ai nevoie de spatiu pentru utilaje, pentru excavare.

Se pregateste o carcasă în care va fi băgat buncărul metalic, îl acoperim cu beton, după care se trece la acoperirea cu pamant, la sigilarea usilor şi la montarea sistemelor de susţinere a vietii. Acestea sunt optionale, însă sunt necesare pentru filtrarea aerului, a apei. Poţi să-şi faci şi o magazie de alimente ”, a declarat pentru România Tv reprezentantul unei firme din Capitală, care se ocupă cu construirea buncărelor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În România există aproximativ 4.500 de buncare, cele mai multe dintre ele fiind amplasate la subsolul blocurilor, clădirilor de birouri, spitalelor, hotelurilor și unităților de învățământ.

De asemenea, cele mai multe dintre ele se regăsesc în Capitală.

Lista completă a adăposturilor anti-bombe din București

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista completă a adăposturilor de protecție civilă din România.

Cele mai multe buncăre din România se află în Capitală, 1.171 la număr, după cum urmează:

 

  • Sectorul 1 – 165 de adăposturi;
  • Sectorul 2 – 343 de adăposturi;
  • Sectorul 3 – 143 de adăposturi;
  • Sectorul 4 – 168 de adăposturi;
  • Sectorul 5 – 58 de adăposturi;
  • Sectorul 6 – 294 de adăposturi.

 

Alte buncăre sunt situate în județul Ialomița, 13 la număr, trei adăposturi sunt la Urziceni, cinci la Slobozia, trei la Fetești și două la Țăndărei.

În județul Vrancea sunt 13 buncăre, nouă sunt în Focșani, trei adăposturi sunt la Adjud și unul în Panciu.

În Alba sunt 15 buncăre, în Călărași sunt 23 și în Hunedoara sunt 25 de adăposturi, conform listei publicate de IGSU.

Lista completă a adăposturilor de protecție civilă poate fi consulată apăsând   AICI.

 

Taguri: