Românii nu vor mai putea intra în Bulgaria fără să prezinte un test PCR! Decizia este valabilă și pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 aug 2022, 16:10

Românii nu vor mai putea intra în Bulgaria fără să prezinte un test RT-PCR! Decizia este valabilă și pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Sursa: PixaBay

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat recent că Bulgaria nu va mai permite accesul românilor în țară fără un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Măsura este valabilă și pentru cetățenii care s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

Persoanele care vor să intre în Bulgaria, vaccinate sau nu, trebuie să prezinte un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, persoanele care nu au un certificat verde pot prezenta doar testul PCR. Totuși, vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile, potrivit deciziei luate de autoritățile din Bulgaria.

Românii nu mai pot intra în Bulgaria fără test PCR. Cine este exceptat de la regulă

Conform datelor transmise de MAE, copiii care au până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion care efectuează zboruri internaționale, dar și studenții străini care învață în Bulgaria sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR negativ.

Citeste si: Bilanț coronavirus 5 noiembrie 2021: Numărul cazurilor noi continuă să scadă! Numărul deceselor, în continuare mare!

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, a precizat MAE.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bilanț COVID-19, 4 noiembrie 2021

În intervalul 03.11.2021, ora 10:00 – 04.11.2021, ora 10:00, au fost declarate de către INSP 489 de decese, dintre care 255 erau bărbați și 234 erau femei, pacienți infectați cu COVID-19 internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul pentru bugetari! Certificatul verde va fi obligatoriu pentru aceștia. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 100.000 de lei

Dintre cele 489 de decese, două au fost încadrate în intervalul de vârstă de 20-29 ani, cinci în intervalul de vârstă de 30-39 ani, 19 în intervalul de vârstă de 40-49 ani, 49 în intervalul de vârstă de 50-59 ani, 116 în intervalul de vârstă de 60-69 ani, 152 în intervalul de vârstă de 70-79 ani și 146

aveau peste 80 de ani.