Românii nu vor renunța, încă, la masca de protecție obligatorie, deși incidența COVID-19 a scăzut destul de considerabil. Ce restricții vor mai fi introduse

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2021, 10:30

Românii nu vor renunța, încă, la masca de protecție obligatorie, deși incidența COVID-19 a scăzut destul de considerabil. Ce restricții vor mai fi introduse

Sursa: PixaBay

Din fericire, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la valoarea de 2,26 la mia de locuitori în Capitală. Cu toate acestea, mai multe restricții vor rămâne valabile în continuare.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a ajuns la 2,26 la mia de locuitori. Chiar și când Capitala a ieșit din zona roșie, autorităţile menţin mai multe măsuri de protecție pentru a reduce răspândirea virusului COVID-19, mai ales pentru că se așteaptă ca infectările să explodeze iar din ianuare, din cauza a pariției unei tulpini mai puternice decât Delta.

Masca de protecție rămâne obligatorie în capitală. Ce alte restricții rămân valabile

Masca de protecție rămâne obligatorie în Bucureşti, chiar dacă incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns sub trei cazuri la mia de locuitori. Decizia a venit după ultima şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. Alte restricții pentru reducerea cazurilor de COVID-19 sunt valabile până pe 8 decembrie, ora 00:00.

Citeste si: Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

Pe lângă obligativitatea măștii de protecţie, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele în interior şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive etc.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă doar cu 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 05:00- 21:00. Persoanele care pot participa la aceste evenimente sunt cele vaccinate sau care au trecut prin boală, implicit cele care au certificat verde.

Citeste si: S-au confirmat trei cazuri de infectări cu varianta B.1.1.529 a virusului COVID-19 în Israel! UE a propus țărilor membre să suspende zborurile spre Africa de Sud

În plus, CMBSU a transmis că se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în Capitală, cu participarea maxim 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie. La ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României de la Arcul de Triumf pot participa, de asemenea, doar persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală.