Românii pariază des pe această loterie unde se extrag 12 din 24 de numere

Author: Oana Picerea

Polonia Kaskada este una dintre loteriile internaționale care se găsesc în oferta operatorilor licențiați de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Se extrag 12 numere din 24, ceea ce înseamnă că orice număr între 1 și 24 are probabilitate 50% de a ieși.

Această caracteristică face ca loteria poloneză să fie foarte populară în rândul pasionaților din România, care au posibilitatea de a paria pe două extrageri zilnice, la orele 15:00 și 23:00.

Agențiile din țara noastră permit punerea a 16 numere pe bilet. Așadar, rămân neacoperite opt numere din totalul de 24. Premiul minim este acordat pentru sistemul 1/16 (cota 1.43), valoarea câștigurilor crescând cu fiecare număr norocos suplimentar. Premiul cel mare este acordat când cele opt numere de pe bilet într-un sistem 8/8 se regăsesc toate printre cele extrase (cotă 1.140). Cotele variază de la o agenție la alta.

Ca și probabilitate de a ghici un număr, Polonia Kaskada se aseamănă cu Italia Win For Life, unde sunt extrase 10 numere din 20. Diferența este că la loteria italiană rămân doar patru numere descoperite (se pot pune pe bilet 16 numere din 20).

Funcții utile pentru jucători

Platformele online pun la dispoziție diferite funcții pentru jucători. Unii dintre ei consideră că au „numere norocoase”, pe care le pot selecta la favorite, astfel încât să fie plasate automat pe toate biletele plasate, cu un singur click. De asemenea, sunt disponibile funcțiile „clasice”, care pot fi folosite pentru toate jocurile loto online. Prin apăsarea butonului corespunzător, sunt afișate instant:

  • cele mai rare 5 numere
  • cele mai frecvente 5 numere
  • perechea frecventă (2 numere)
  • trio frecvent (3 numere)
  • perechea frecventă de numere consecutive
  • trioul frecvent de numere consecutive

Această loterie organizată în Polonia are o frecvență care se pretează și la folosirea unor strategii de pariere care este bazată pe miză progresivă. De exemplu, se poate aplica strategia Martingale: dacă nu este câștigător biletul de luni după-amiază, se dublează miza și se pariază pe extragerea de luni seară. Dacă nici acesta nu este „verde”, se dublează din nou miza și se pariază pe extragerea de marți după-amiază ș.a.m.d.

Cota minimă recomandată pentru această strategie este 2.00, însă, pentru un profit mai motivant, ar trebui ca biletul să aibă cota minimă 3.00. În cazul jocului loto Polonia Kaskada, această cotă corespunde sistemului 3/16 (cotă 3.37).

Mai sunt și alte strategii populare, dar nu trebuie scăpat din vedere faptul că loteria este un joc care ține exclusiv de noroc. Fiecare număr are aceeași probabilitate să fie extras, însă nu există nicio regulă. Dacă „3” nu a mai apărut de 20 de extrageri, nu este obligatoriu să iasă în cea de-a 21-a. De asemenea, dacă a fost extras de trei ori în ultimele cinci jocuri, nu înseamnă că va fi câștigător și în rundele viitoare.

De aceea, strategiile pot însemna doar o amăgire. Cei care au câștigat de-a lungul timpului premii mari la loto au povestit că jucau aceleași numere de ani de zile. Poate fi o idee. Important este ca jucătorii să se gândească în primul rând la distracție și să pună pe bilete sisteme cât mai realiste. Este foarte greu să fie nimerit un bilet 8/8, indiferent de numele loteriei.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.