Românii pot beneficia de imunitate pe viață împotriva Covid-19. Alexandru Rafila a dezvăluit toate detaliile

Author: Ana Dinu
Actualizat: 27 iul 2022, 10:25
Cum poti beneficia de imunitate pe viata impotriva Covid

Alexandru Rafila a declarat că persoanele care au avut Covid-19, dar sunt nevaccinate, se pot infecta cu tulpina indiană. Reprezentantul României la OMS a mai precizat că imunitatea oferită de boală poate varia între trei și șase luni.

Reprezentantul OMS, Alexandru Rafila, a dezvăluit că persoanele care au avut coronavirus, dar sunt nevaccinate, se pot infecta cu noua tulpină indiană, deoarece, imunitatea oferită de boală poate varia între trei și șase luni.

Alexandru Rafila, despre imunitatea împotriva Covid-19

Persoanele care s-au infectat cu SARS-CoV-2, dar nu s-au vaccinat, trebuie să știe că probabilitatea de a se infecta cu tulpina Delta a virusului Covid este foarte mare, pentru că imunitatea oferită de boală variază între trei și șase luni.

Imunitate impotriva Covid-19. între 3 si 6 luni
[Sursa: Facebook]

”Sunt două elemente aici. O dată imunitatea după boală variază între trei şi şase luni, aţi văzut că şi anumite facilităţi care pot fi făcute pentru persoana care a trecut prin boală nu depăşesc 180 de zile,e chiar şi noul certificat verde european nu este dincolo de 180 de zile.

Eu personal vă spun că am trecut prin infecţie în luna decembrie, mi-am şi dozat anticorpii, am văzut că încep să scadă.”, a transmis Rafila, la un post TV.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a confirmat: „Ne așteptăm la un val patru și...” Ce urmează în România? Avertisment dur!

Reprezentantul României la OMS a precizat că deja se discută despre posibilitatea combinării diferitelor tipuri de Covid, cu totul diferit de cele existente până acum și care se bazează pe tehnologia ARN și vaccinul care conține vector viral.

”Deja se discută inclusiv de posibilitatea combinării diferitelor tipuri de vaccinuri, adică vaccinul bazat pe tehnologia ARN şi vaccinul care conţine vector viral, care are şi el în vaccin care utilizează ingineria genetică, ca să înţelegem, nu e un vaccin clasic. Auzeam, AstraZeneca sau Johnson, vaccinuri clasice. Nu sunt clasice, nu mai e niciun vaccin de acest tip care să se administreze, deci nu are cum să fie clasic, dar are un alt principiu.

Dacă la vaccinurile Pfizer şi Moderna se inoculează o cantitate de ARN mesager specifică pentru proteina Spike, la celălalt se inoculează un virus care conţine informaţia pentru sinteza proteinei Spike”, a explicat oficialul OMS.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Alexandru Rafila, persoanele nevaccinate se pot infecta cu tulpina indiana
[Sursa: Facebook]

Totodată, Alexandru Rafila a precizat că eficacitatea vaccinurilor pe bază de vectori reali este mai mică.

”Se pare că eficacitatea a fost ceva mai mică la vaccinurile care utilizează vectori virali, Astra şi Johnson şi vaccinurile chinezeşti şi vaccinul din Rusia, toate se bazează pe acelaşi timp de tehnologie sau majoritatea. Se discută inclusiv de posibilitatea asocierii a două vaccinuri diferite şi lucrul ăsta se pare că ar putea să dea imunitate pe termen mai lung, inclusiv pentru variantele astea emergente”, a conchis Alexandru Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila, previziuni sumbre despre valul 4 de coronavirus. Medicul avertizează: "Nu trebuie să excludem mutațiile!"

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.