Românii pot călători în Istanbul cu trenul! Călătoria va dura peste 19 ore

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 mai 2024, 09:56

Românii pot călători în Istanbul cu trenul

Sursa: Facebook CFR Călători

Turcia se află pe lista locațiilor de vis în care românii își doresc să le viziteze în concediul de odihnă, iar acum pot alege să ajungă acolo cu trenul.

Vara se apropie, iar românii își doresc să se bucure de zilele libere, astfel optează pentru locațiile lor preferate, precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. Pentru a ajunge în Turcia, oamenii aleg adesea să meargă cu mașina personală sau autocarul, însă începând cu data de 14 iunie 2024, românii pot alege să călătorească cu trenul.

Românii pot călători în Istanbul cu trenul

Turcia se află pe lista locațiilor de vis a românilor, fiind vizitată de mii de persoane ce locuiesc în România.

Un mod popular de a ajunge în Istanbul din România este cu mașina personală, dar și cu autocarul, însă CFR Călători a anunțat că începând cu data de 14 iunie, și trenul poate fi un mijloc de transport de luat în calcul pentru a ajunge la Istanbul.

Trenul ce va circula spre Istanbul este disponibil începând cu data de 14 iunie 2024 și va circula timp de cinci luni, până la data de 14 octombrie 2024.

Pe parcursul celor 5 luni, trenul internațional „România” va realiza zilnic legătura directă de la București către Istanbul și retur. Valoarea unui bilet pentru București- Istanbul, la vagonul cușetă cu 4 locuri, costă 56 euro.

Există două astfel de trenuri ce vor pleca din Gara de Nord din București, primul ce pleacă la ora 10:47 și ajunge în Istanbul /Halkali la ora 06:34, în timp ce al doilea tren pleacă din Gara de Nord a Capitalei la ora 20:00, ajungând în Istanbul /Halkali la ora 17:17, astfel călătoriile durează aproximativ 19 ore și

47 de minute. Biletele aferente acestor călătorii internaționale pot fi cumpărate cu 90 de zile înainte de data la care are loc călătoria, potrivit cfrcalatori.ro.

Citește și: Cetățenii români vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Anunțul de ultimă oră făcut de guvernul de la Ankara

CFR Călători pune la dispoziția oamenilor și călătorii internaționale spre Varna și Sofia.

Astfel, pentru a ajunge în Varna, românii plătesc 31 de euro pentru un loc la clasa a II-a, iar călătoriile au loc pe parcursul dimineții și a serii.

„Tren internațional “România” 461 (461/ 2615): București Nord (plecare 10:47) – Varna (sosire 20:55)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Tren internațional “România” 460 (2612/ 460): Varna (plecare 07:45) – București Nord (sosire 17:17)”

Pentru a ajunge la Sofia, românii plătesc 32 euro pentru un loc la clasa a II-a, iar românii pot lua din Gara de Nord unul dintre cele două trenuri puse la dispoziție de CFR Călători.

„Tren internațional “România” 461: București Nord (plecare 10:47) – Sofia (sosire 20:21)

Tren internațional “România” 460 (2611/ 460): Sofia (plecare 07:00) – București Nord (sosire 17:17)”

Călătoria până la Istanbul are 33 de opriri

Românii ce își doresc să meargă cu trenul în Istanbul trebuie să aibă foarte multă răbdare, deoarece călătoria va dura aproximativ 20 de ore, pe parcursul cărora vor fi 33 de opriri. Plecarea are loc de la Gara de Nord din București, urmând ca până la Ruse să aibă parte de două opriri, la Videle și Giurgiu Nord, urmând ca la Ruse, călătorii trebuie să schimbe trenul.

De la Ruse, românii vor călători încă 6 stații până la următoare schimbare a trenului, astfel vor trece prin Ivanovo, Dve Mogili, Borovo, Byala, Polski Trambesh și Petko Karavelovo. Trenul va ajunge în Gorna Oryahovitsa, acolo unde oamenii vor schimba trenul, următorul tren trecând prin 18 stații, până la Dimitrovgrad.

La Dimitrovgrad urmează să aibă parte încă o schimbare a trenului, până la Kapikule, acolo unde avem parte de ultima schimbare a trenului până la destinația finală, Halkali, potrivit bileteinternationale.cfrcalatori.ro.