Românii pot face nunți din nou! Mii de oameni au umplut târgul de nunți, după ce Alexandru Rafila a anunțat că nunțile pot avea loc din nou

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 31 oct 2022, 03:20

Românii pot face nunți din nou! Mii de oameni au umplut târgul de nunți, după ce Alexandru Rafila a anunțat că nunțile pot avea loc din nou

Sursa: PixaBay

Mii de români au fost în acest weekend la Mariage Fest, cel mai mare târg de nunți din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Românii care vor să se căsătorească au mers la târgul Mariage Fest pentru a se ocupa de organizarea nunții. Cozile au fost imense, ia singurii care au putut avea acces în târg au fost cei care sunt vaccinați anti-COVID-19 sau care au trecut prin boală, respectiv cei care dețin certificatul verde, solicitat la intrarea în târg. Cine nu a dispus de certificatul verde, a avut posibilitatea testării în centrele pentru testare sau chiar la Palatul Parlamentului, în zonele special amenajate.

Nunțile pot avea loc din nou! Alexandru Rafila: „Cred că din luna mai se pot relua”

„Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diverselor industrii, fie că discutăm de HORECA, de organizatorii de evenimente. Mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm.

Citeste si: Ce se întâmplă cu nunțile programate în luna februarie 2022. Când vor putea fi organizate din nou evenimente private în România

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din HORECA, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că în luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate. Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine. Cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 31 ianuarie 2022. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore

Alexandru Rafila este de părere că din luna mai s-ar putea face nunți din nou, dar totul depinde de evoluția pandemiei.

„E o opinie personală, acum luaţi-o ca atare- cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau, în

cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii. La tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o barieră mecanică care previne transmiterea”, a explicat Alexandru Rafila.