Românii pot primi 15.000 de euro de la stat. Care sunt condițiile de acordare și ce pot face cu banii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 aug 2023, 01:00

Românii pot primi 15.000 de euro de la stat. Care sunt condițiile de acordare și ce pot face cu banii

Sursa: Istock

Românii pot primi de la stat suma de 15.000 de euro, dar doar dacă vor îndeplini condițiile de acordare. Sumele care se oferă pot urca și până la 75.000 de lei.

Românii pot primi 15.000 de euro de la stat, dacă vor respecta condițiile de acordare. Sumele oferite urmează să fie acoperite, în baza OUG 95/2022, în proporție de 80%.

Românii pot primi 15.000 de euro de la stat, dar trebuie respectate condițiile de acordare

Prin intermediul programului Family Start, tinerii pot intra în posesia unor credite a căror valoare poate urca până la 75.000

de lei, însemnând peste 15.300 de euro.

Banii vor putea să achite unele cheltuieli destul de costisitoare, precum: cheltuielile de nuntă, nașterea, spitalizarea. De asemenea, banii pot fi acordați și celor care au copii la grădiniță sau la școală. Cu toate acestea, banii se pot acorda doar în anumite condiții.

În ceea ce privește cheltuielile necesare nunții, solicitarea trebuie făcută în maximum 90 de zile de la data la care a avut evenimentul, dar suma nu poate fi mai mare de 20.000

de lei. Pe lângă cheltuielile necesare școlii sau grădiniței, banii pot fi folosiți și pentru: cursuri de limbi străine, cursuri sportive, programare, robotică.

Mai mult decât atât, banii se pot folosi și pentru achitarea avansului pentru achiziția unui autoturism de către tinerii căsătoriți, dar doar pentru cele de șapte locuri sau pentru cele destinate persoanelor cu dizabilități.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Noi detalii ies la iveală despre femeia care l-a păgubit de mii de euro pe Culiță Sterp la Madrid: "Așa ceva n-am văzut!"

În continuate, se pot publica studii de specialitate sau ărțil, dar pot fi folosiți și pentru plata cheltuielilor aferente taxelor de studii. De asemenea, sumele pot fi folosite și pentru plata chiriei care nu trebuie să depășească suma de 300 de euro pe lună, la cursul Băncii Naționale a României, în ziua în care trebuie să se facă plata.

Investigațiile medicale complexe recomandate de medici pentru studenții care au problem de sănătate pot fi achitate cu această sumă, prin stabilirea unui plafon de plată, iar decontarea se facă până în 10.000 de lei.

Creditul se acordă doar o singură dată, pentru cel mult zece ani, inclusiv perioada de grație.

Ce persoane pot beneficia de acest ajutor din partea statului:

Citeste si: Punctul de pensie se schimbă de la 1 ianuarie! Anunțul făcut de Marius Budăi

  1. Persoane fizice al căror domiciliu este în România,
  2. Persoane fizice a căror vârstă este cuprinsă între 18 ani împliniți și 45 neîmpliniți care își întemeiază o familie/ formează o familie deja, care au salarii nete lunare împreună de cel mult 7.500
    de lei,
  3. Pe proprie răspundere, completează o declarație prin care declară că nu au/nu vor accesa un alt credit, de la un alt finanțator, în cadrul programului,
  4. Au calitate de împrumuta t în raport cu finanțatorul,
  5. Se încadrează în normele interne de creditare a finanțatorului.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.