Românii pot primi noi vouchere de 4.000 de lei. Iată cine poate beneficia de acest ajutor de la stat

Author: Bianca Vidoi

Românii pot primi noi vouchere de 4.000 de lei

Sursa: PixaBay

Autoritățiile au anunțat alte ajutoare din partea statului de care românii vor putea beneficia, iar valoarea acestora este de 4.000 de lei.

Un nou val de ajutoare de la sta va putea fi primit de către români în toamna anului 2023, iar responsabilii au alocat pentru asta 700 de milioane de euro, din fonduri europene. 

Citește și: Vouchere de vacanță 2023. Iată ce trebuie să facă românii pentru a nu primi o amendă de 26.000 de lei

Românii pot primi noi vouchere de 4.000 de lei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că noi ajutoare din partea statului sunt în pregătire, iar de acestea se vor putea bucura un număr limitat de persoane, mai exact 220.000 de români. Persoanele ce vor primi acest ajutor de la stat vo fi familiile care au peste cinci copii, persoanele care nu pot munci sau cele vârstnice care trăiesc fără niciun sprijin vor primi ajutorul financiar. 

Marcel Boloș a anunțat și cum pot fi folosite aceste vouchere, mai exact pentru renovarea casei sau schimbarea unor electrocasnice esențiale, precum frigiderul, aragazul sau maşina de spălat. „Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condiţiile de locuire, de reparare a locuinţelor, de 4.000 lei/voucher. Şi avem şi voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esenţiale, precum aragazul, maşina de spălat şi frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor.

Şi acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei.”, a declarat ministrul, potrivit romaniatv.net

Ministrul a mai anunțat și de pregătirea unui ajutor special pentru persoanele vârstnice, iar pachetul discutat cuprinde servicii de îngrijire la domiciliu, servicii medicale sau de catering.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Acest pachet de servicii sociale pentru persoanele vârstnice îl anunţăm acum, în premieră, şi cuprinde atât serviciile sociale la domiciliu, inclusiv dacă persoanele vârstnice locuiesc într-o locuinţă socială în care este

proprietatea primăriei, atunci se alocă banii inclusiv pentru repararea acestor locuinţe. De servicii de îngrijire la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering dacă nu au din ce trăi şi nu realizează veniturile corespunzătoare.

Aceştia vor beneficia şi de aceste beneficii de masă caldă. Acestea vor fi suportate de către cantinele sociale ale primăriilor sau pur şi simplu servicii de catering simple pe care noi le suportăm, inclusiv dăm pentru primării, echipamentele de transport, maşinile de transport, care sunt adaptate pentru astfel de servicii.”,

a mai precizat Marcel Boloş. 

Citește și: Este oficial! Tichete de masă în valoare de 40 de lei. Anunțul oficial al premierului României

Familiile sărace din România pot primi 4.000 de lei

Un nou timp de ajutoare va fi destinat familiilor sărace din țara noastră, iar ajutorul pe care statul îl pune la dispoziție va fi format din vouchere în valoare de 4.000

de lei, valoare de care persoanele își pot renova locuința sau își pot înlocui electrocasnicele. 

Aceasta nu este singura categorie ce va putea să primească un ajutor din partea statului, voucher sub formă ar putea primi și persoanele cu dizabilități sau mamele de nou-născuți. Acest ajutor va veni în ajutorul familiilor cu venituri modeste, ce au cel puțin trei copii, dar și persoanelor vârstnice ce au nevoie de ajutor, în total, oficialii vorbind de aproximativ 200.000 de persoane.

Citește și: Ce trebuie să facă românii care nu au primit cardul pentru alimente. Iată care sunt recomandările ministrului Muncii și Solidarității Sociale

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.