Românii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Klaus Iohannis a făcut anunțul 

Author: Diana Tilă

Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre majorarea pensiilor și salariilor. Iată ce a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a anunțat că a cerut Guvernului să crească pensiile și salariile în România, deoarece oamenii nu trebuie lăsați „să poarte singuri povara inflației”. 

Citeste si: Numărul pensionarilor care vor primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei va scădea din nou. Listele cu beneficiari sunt revizuite

Românii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Klaus Iohannis a făcut anunțul 

Președintele României a făcut un anunț important pentru români. Iohannis a transmis că pensiile și salariile vor fi mărite, iar procentul cu care vor fi majorate va fi calculat la Ministerul de Finanțe și Guvern, iar acesta trebuie să se încadreze în buget.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate. Atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creșterea trebuie să se încadreze în acest buget. Ori datele acestea sunt la Ministerul Finanțelor și la Guvern.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Solicitarea mea către Guvern a fost să creștem pensiile și salariile și să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflației. Dar cu cât se realizează această creștere trebuie să se calculeze la Finanțe și, la modul general, în Guvern ”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Marcel Ciolacu anunță pensii și salarii mai mari de anul viitor. Președintele PSD susține că, în acest fel, românii nu vor mai pleca în alte țări

De asemenea, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunțat că salariul minim trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023. 

„Din punctul meu de vedere, ele trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă și în celelalte state europene, este o bătălie pe forța de muncă. Trăim cu toții în Uniunea Europeană și există o migrație a forței de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migrația va continua către alte zone.

Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forță de muncă sau să căutăm soluții nu neapărat adecvate pentru a menține forța de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, spune Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat dacă ar fi de acord cu o majorare a salariului minim, dar nu de la 1 ianuarie.

În plus, Marcel Ciolacu a menționat că au existat discuții cu privire la execuția bugetară din acest an și vor exista și discuții despre viitorul buget. Președintele Partidului Social Democrat (PSD) a mai spus că este prima dată după Revoluție când bugetul va fi făcut pe programe.