Romanii, un popor de superstitiosi. Una din trei persoane isi ghideaza viata dupa ce viseaza noaptea

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:58

Unul din trei romani se ghideaza in viata dupa ce viseaza noaptea. Nu-i nicio gluma! Sunt rezultatele unui sondaj social.

Un sondaj IRES arata ca suntem destul de superstitiosi si credem, mai ales, in semnele care ni se arata in timpul somnului! Degeaba a pus omul piciorul pe Luna, ca stiinta tot n-a ajuns pe ulitele satelor din Romania, la taifas, in fata portii, nu se sta pe Facebook si nu se discuta despre francul elvetian. Altceva ii preocupa pe romani, de cand se stiu.

Cine-o fi inventat visele, sigur a avut un plan ascuns.

Ca doar n-a vrut doar sa le distraga pe cele doua vecine de la telenovele! Doamnele si-au lasat ciorba pe foc si discuta aprins despre ce l-a tulburat in miez de noapte pe sotul uneia dintre ele. De cand a auzit ce i s-a aratat in somn barbatului, femeia nu mai are liniste. Unde mai pui ca de cate ori a povestit, atatea interpretari a primit.

##VIDEO131596##

Daca visele prevestesc intr-adevar necazuri, nimeni n-a aflat pana acum- cert e ca le dau frisoane romanilor, mai ceva ca ratele la banca.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Roman de Evaluare si Statistica, 49% dintre noi cred ca ce viseaza noaptea se indeplineste intr-un fel sau altul, pe lumina.

Daca aproape 10 milioane de romani cred in vise premonitorii, 81% dintre acestia chiar ar baga in mana in foc numai sa fie crezuti ca lor li s-a adeverit. Ce cred psihologii despre vise? „ Nu vom scapa de obsesie decat in momentul in care ne vom da seama ca ele nu se transpun in viata si nu ne afecteaza sub nicio forma ”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un somn agitat poate avea, asadar, multe cauze ce tin, mai degraba, de sanatatea noastra fizica si psihica. In America, exista chiar o fundatie ai caror membri dorm linistiti in fiecare noapte.

Ei ne recomanda, pentru evitarea cosmarurilor, lavanda si iasomia. In dormitor, mirosul lor e la fel de eficient ca medicamentele contra anxietatii.