Românii vor lua mai mulți bani din luna octombrie! Se dau între 300 și 500 de lei. Cina va beneficia de ajutor?

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 02 aug 2023, 09:48

Românii vor lua mai mulți bani din luna octombrie! Se dau între 300 și 500 de lei. Cina va beneficia de ajutor?

Sursa: Pexels.com

Pensionarii vor beneficia de un ajutor financiar, în funcție de valoarea actuală a pensiei lor. De când se aplică?

Românii primesc noi vești! Din luna octombrie a acestui an, pensionarii vor beneficia de un nou ajutor din partea statului. Iată despre ce sumă este vorba și de când se aplică!

Citește și: ''Au scăzut preţurile la alimente chiar şi cu 30-50%'' Ministrul Agriculturii a anunțat ieftiniri la alimentele de bază. Iată care sunt acestea!

Românii vor lua mai mulți bani din luna octombrie! Se dau între 300 și 500 de lei. Cine va beneficia de ajutor?

Oficialii au transmis că, în funcție de valoarea actuală a pensiei, pensionarii vor beneficia de un ajutor financiar, care va fi cuprins între 300 și 500 de lei.

Acest ajutor va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că va fi acordat pensionarilor începând cu luna octombrie a anului 2023.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că toate promisiunile pe care le-a făcut în acest sens vor fi duse la bun sfârșit.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Anunț important pentru pensionari! Vor primi pensia mai devreme în luna august 2023

„Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…) Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm.

În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Oamenii cu pensii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei. Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2.500

și 3.000 de lei.

„Anul acesta am avut o majorare a pensiilor de 12%, se va spune că este una mică, dar am ţinut cont de pragul inflaţiei din anul 2022 şi s-a mărit chiar cu mai mult de atât. Avem două priorităţi la Ministerul Muncii. Prima este Legea pensiilor, atât din sistemul public, cât şi pensia din serviciu. Lucrăm continuu, chiar mâine vom avea o întâlnire o echipă de la Comisia Europeană, la ora 11.00,

în format online, pentru a pune la punct mai multe detalii. Colaborăm continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială.

Nu vrem să formăm românilor iluzii, aşteptări, dar în scurt timp vom anunţa noi informaţii. O pensie medie este în jur de 2.000 de lei, dar eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă.

Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a concluzionat ministrul Muncii.

Citește și: Este oficial! Pensiile vor fi majorate. De când vor primii seniorii mai mulți bani