Ministerul Finanțelor a anunțat că cei interesați de investirea în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani, vor avea dobânzi anuale de 8,70% sau 9,15%.
Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, începând din noiembrie
Titlurile de stat au o valoare nominală de 1 leu și acestea vin în formă dematerializată. Aceste titluri de stat Tezaur pot fi achiziționate între 1-24 noiembrie 2022 online, dar doar de persoanele fizice ce sunt înregistrate în SPV. Între 1-25 noiembrie 2022, titlurile pot fi achiziționate de la unitățile Trezoreriei Statului, în perioada 01 – 24 noiembrie 2022 în mediul urban și 01 – 23 noiembrie 2022 în mediul rural, cu ajutorul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A.
Cu ajutorul mediului online, persoanele fizice înregistrate în SPV pot deschide contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea titlurilor de stat Tezaur și viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
Persoanele eligibile pentru accesul la titlurile de stat Tezaur trebuie să împlinească vârsta de 18 ani la data completării abonamentului. Aceste persoane trebuie să știe și că veniturile obținute din această investiție în titlurile de stat Tezaur sunt neimpozabile.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Titluri de stat Tezaur la cele mai mari dobânzi din ultimii ani
Dobânda este anuală, iar aceasta trebuie plătită la termenele prevăzute prospectului de emisiune. Investitorii titlurilor de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani, ce vor avea dobânzi anuale de 8,70% sau 9,15% trebuie să știe că acestea sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
Un investitor își poate face unul sau mai multe abonamente în cadrul unei emisiuni, în cazul în care acesta se răzgândește, cu ajutorul unei cereri, aceștia au posibilitatea anulării subscrierilor deja
Ministerul Finanțelor va folosi fondurile obținute în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii titlurilor de stat Tezaur, pentru a finanța deficitul bugetar și pentru a refinanța datoriei publice.
Sursa: mfinante.gov.ro