Românii vor primi 2.250 de lei din partea Guvernului, în fiecare lună. Marius Budăi spune ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Author: Andreea Buinoschi

Românii vor primi 2.250 de lei din partea Guvernului, în fiecare lună. Marius Budăi spune ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budăi

Românii vor primi, în fiecare lună, din partea Guvernului, suma de 2.250 de lei. Banii vin de la Uniunea Europeană, dar doar anumite persoane vor putea beneficia de această sumă.

Anumiți români urmează să primească 2.250 de lei în fiecare lună, din partea Guvernului, cu ajutorul Uniunii Europene. Sumele se vor oferi pe baza anumitor criterii care vor trebui să fie îndeplinite.

Românii primesc 2.250 de lei de la Guvern, în fiecare lună

Firmele care vor angaja tineri sau persoane cu vârsta de peste 45 de ani vor primi, din partea Guvernului, suma de 2.250

de lei în fiecare lună.

Mai exact, este vorba de firmele care vor angaja, pe perioadă nedeterminată: șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sau șomeri de lungă durată.

Suma de 2.250 de lei va fi acordată pentru o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană care este angajată. De asemenea, firmele au obligativitatea de a menține raporturile de muncă sau raporturile de serviciu minimum un an și jumătate, adică cel puțin 18 luni, în condițiile prevăzute de art.

85 din Legea 76/2002 în ceea ce privește asigurările pentru șomaj și pentru stimularea ocupării forței de muncă, împreună cu modificările și cu toate completările ulterioare.

Citeste si: Nicolae Ciucă asigură că pensiile românilor vor crește, dar majorarea nu va fi mai mare de 11%

Mai mult decât atât, Statul urmează să subvenționeze și cheltuielile pentru forța de muncă pentru încadrarea de persoane cu handicap, dar și pentru angajarea șomerilor care îndeplinesc condițiile pentru a solicita pensie anticipată parțială sau limita de vâstă, în termen de cinci ani de la angajare,

dacă nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensie anticipată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Marius Budăi susține că aceste măsuri vor duce la apariția unor noi locuri de muncă

„Sprijinirea mediului de afaceri pentru a-și apăra locurile de muncă existente, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă, a fost permanent o prioritate pentru mine și pentru PSD! În acest sens, am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a

persoanelor peste 45 de ani!

MMSS, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: « PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii » și « PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri » cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Citeste si: Românii vor primi noi vouchere. În ce condiții se acordă și de când vor fi distribuite

Valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro. Banii sunt destinați angajatorilor care încadrează în muncă persoane din aceste categorii de persoane, iar prin aceste proiecte venim atât în sprijinul mediului de afaceri, cât și în cel al șomerilor”, a scris Marius Budăi pe contul său de Facebook.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.