Românii vor primi vouchere pentru energie verde și anveloparea locuințelor. Care este suma de care vor beneficia aceștia

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 oct 2023, 10:01

Românii vor primi vouchere pentru energie verde și anveloparea locuințelor. Care este suma de care vor beneficia aceștia

Sursa: PixaBay

Românii vor primi noi vouchere, de data aceasta pentru energie verde și anvelopartea locuințelor. Cei care au ales această metodă de utilizare a energiei vor beneficia de o sumă consistentă de bani.

Tot mai mulți români preferă un stil de viață cât mai ecologic și sustenabil, iar tehnologiile prezentului sunt de mare ajutor, întrucât ne ajută să găsim alternative pentru un stil de viață cât mai sănătos. 

Astfel, pentru românii care au ales să investească în panouri solare și baterii, veștile sunt îmbucurătoare.

Românii vor putea primi vouchere atât pentru panouri solare și baterii, dar și pentru schimbarea ferestrelor și anveloparea locuințelor.

Cât valorează voucherele pe care le vor primi românii

Suma voucherelor se ridică la 50.000 de lei, 25.000 de lei fiind destinați achiziționării de panouri solare și alți 25.000 pentru stocarea energiei produse. 

Potrivit Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, acest nou program s-a lansat în scopul creșterii eficienței energetice a locuințelor. Programul debutează la data de 1 ianuarie 2024 și va fi valabil până în 2026. 

Astfel, românii care îndeplinesc condițiile vor beneficia de 25.000 lei pentru achiziția de panouri solare și încă 25.000 lei pentru stocarea energiei produse, în total 50.000 de lei.

Citește și: Ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie! Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani începând de luna viitoare

De asemenea, potrivit lui Adrian Câciu, românii vor mai primi câte 76.500

lei/familie pentru anveloparea sau schimbarea feresterelor locuințelor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bugetul total alocat va fi de 1,1 miliarde euro, în cadrul componentei RePower EU.

Aceste fonduri sunt destinate celor din mediul urban, dar și rural.

Ce este energie verde?

Energia verde reprezintă sursa de energie ecologică și regenerabilă la care mulți români apelează în ultimul timp, deși este o investiție costisitoare.

Energia verde include energia solară, energia eoliană, hidroelectricitatea, energia din biomasă și energia geotermală. 

Citește și: Cine sunt românii care beneficiază de vouchere în valoare de 50.000 de lei. Programul va începe de la data de 1 ianuarie 2024

Tot mai multe persoane aleg această modalitate de utilizare a energiei, deoarece aduce un beneficiu mediului înconjurător, având un impact minim asupra mediului și este considerată durabilă pe termen lung.

De asemenea, energia verde are un rol important în reducerea emisiilor de carbon și de combatere a schimbărilor climatice.

Cât costă panourile solare?

Atunci când vorbim de achiziționarea unui set de panouri fotovoltaice, sumele sunt costisitoare, de regulă între 20 și 35 de mii de lei.

Cu tot cu montaj, suma poate ajunge chiar la 15.000 de euro, potrivit panorama.ro.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!