Tot mai mulți români preferă un stil de viață cât mai ecologic și sustenabil, iar tehnologiile prezentului sunt de mare ajutor, întrucât ne ajută să găsim alternative pentru un stil de viață cât mai sănătos.
Astfel, pentru românii care au ales să investească în panouri solare și baterii, veștile sunt îmbucurătoare.
Românii vor putea primi vouchere atât pentru panouri solare și baterii, dar și pentru schimbarea ferestrelor și anveloparea locuințelor.
Cât valorează voucherele pe care le vor primi românii
Suma voucherelor se ridică la 50.000 de lei, 25.000 de lei fiind destinați achiziționării de panouri solare și alți 25.000 pentru stocarea energiei produse.
Potrivit Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, acest nou program s-a lansat în scopul creșterii eficienței energetice a locuințelor. Programul debutează la data de 1 ianuarie 2024 și va fi valabil până în 2026.
Astfel, românii care îndeplinesc condițiile vor beneficia de 25.000 lei pentru achiziția de panouri solare și încă 25.000 lei pentru stocarea energiei produse, în total 50.000 de lei.
De asemenea, potrivit lui Adrian Câciu, românii vor mai primi câte 76.500
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Bugetul total alocat va fi de 1,1 miliarde euro, în cadrul componentei RePower EU.
Ce este energie verde?
Energia verde reprezintă sursa de energie ecologică și regenerabilă la care mulți români apelează în ultimul timp, deși este o investiție costisitoare.
Energia verde include energia solară, energia eoliană, hidroelectricitatea, energia din biomasă și energia geotermală.
Tot mai multe persoane aleg această modalitate de utilizare a energiei, deoarece aduce un beneficiu mediului înconjurător, având un impact minim asupra mediului și este considerată durabilă pe termen lung.
De asemenea, energia verde are un rol important în reducerea emisiilor de carbon și de combatere a schimbărilor climatice.
Cât costă panourile solare?
Atunci când vorbim de achiziționarea unui set de panouri fotovoltaice, sumele sunt costisitoare, de regulă între 20 și 35 de mii de lei.
Cu tot cu montaj, suma poate ajunge chiar la 15.000 de euro, potrivit panorama.ro.