Cine este românul care a câștigat de 14 ori la Loto. A descoperit un algoritm care i-a adus sume colosale. Strategia de succes pe care a aplicat-o în mai multe țări

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 nov 2022, 11:03

Care este secretul din spatele câștigurilor

Sursa: MediaFax

Ștefan Mandel este numele românului ce a reușit să câștige de 14 ori la Loto.

Acesta a reușit să aibă 14 câștiguri și să trăiască confortabil toată viața după ce a găsit algoritmul ideal pentru a câștiga la Loto și după l-a folosit în mai multe țări.

Citește și: Rezultate Loto 6 din 49 joi, 24 noiembrie 2022. Numerele extrase astăzi- Joker, Noroc LIVE. Premiu de peste 953.600 de euro la Noroc

Cine e românul care a câștigat de 14 ori la Loto

Ștefan Mandel este românul ce și-a făcut un renume după ce a câștigat de 14 ori la Loto. Aceste câștiguri au avut la bază un algoritm bine gândit de român, iar viața acestuia s-a schimbat în urmă cu aproape 60 de ani.

Pasionații de loto își încearcă norocul au diferite strategii sau folosesc numere ce au însemnătate, însă Ștefan Mandel a găsit algoritmul perfect.

Românul era pasionat de matematică, iar din cauza problemelor financiare pe care acesta le avea în perioada respectivă, Ștefan Mandel a început să analizeze diferite lucrări despre probabilități  scrise de Leonardo Fibonacci în secolul XIII.

Algoritmul perfect a fost calculate timp de câțiva ani, însă a descoperit „condensarea combinatorică”, așa cum a numit acesta strategi ace stă la baza câștigului la loto. „Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educație.

Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, a declarat acesta în anul 1994 într-un interviu, potrivit click.ro. În cadrul aceluiași interviu, Ștefan Mandel a zis că el este capabil să ghicească 5 din 6 numere ce se extrag la loto.

În anul 1964 a realizat primul său câștig ce l-a ajutat să plece din țară și să scape de comunism.

„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, a declarat câștigătorul.

Cu ajutorul algoritmului perfect, Ștefan Mandel a reușit să își facă o afacere. Varianta de a cumpăra toate variantele posibile la 6 din 40 nu era una favorabilă deoarece costul acesteia era de 3.838.380

și banii pe care i-ar fi câștigat nu acoperea acest cost uriaș. Așa că Ștefan Mandel s-a gândit să formeze un sindicat loto din care să facă parte mai mulți investitori.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Planul nu era unul complicat, loteria națională ajungea la un premiu atrăgător, iar investitorii făceau restul. Acest plan l-a ajutat pe roman să câștige premiul cel mare de 12 ori în Australia, acolo unde a plecat cu ajutorul primilor bani câștigați. Pe lângă aceste câștiguri incredibile, Ștefan Mandel se mulțumea și cu câștigurile mai mici.

Însă în Australia nu mai rămânea cu mulți bani, din moment ce îl împărțea, așa că a decis să pleci în America, unde a câștigat suma de 27 de milioane de dolari, după ce a cumpărat peste 5 milioane de bilete.

Citește și: Cine este românul care a câștigat marele premiu la Loto 6/49! Este vorba de peste 3,9 milioane de euro

Algoritmul perfect nu mai funcționează în prezent

Acest algoritm nu mai este așa ușor de folosit în prezent, iar asta deoarece numărul de combinații a crescut extrem de mult, șansele de a cumpăra suficient de multe bilete este mică. „Numărul de combinații a crescut prea mult, nu aţi fi capabil să imprimaţi biletele, nu aţi putea să le cumpăraţi în timp şi, probabil, nici măcar nu aţi putea face matematica corectă fără să faceţi o greşeală”, potrivit click.ro.

Câștigătorul a ales să se retragă într-o casă de vacanță de pe o insula din Vanuatu, iar în prezent, nu se mai știu multe lucruri despre acesta.

Citește și: Cine este bărbatul care a câștigat 10 milioane de euro la loterie a dat anunț că își caută o soție cu care să împartă banii

Sursă foto: profimedia