Românul arestat în Grecia pentru incendiul din Rafina susține că este nevinovat! Ar fi vrut doar să stingă flăcările, însă nu este la prima abatere în acest caz

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 iul 2024, 13:25

Incendiile din Grecia iau amploare în perioada verii

Sursa: Profimedia

Un cetățean român a fost arestat în Grecia în urma incendiului provocat sâmbătă, în Rafina, regiunea Attica. În ciuda acuzațiilor, românul susține că este nevinovat.

Românul arestat pentru incendiul din Grecia susține că este nevinovat și că el ar fi vrut, de fapt, doar să stingă flăcările.

Citește și: Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri

Românul arestat în Grecia pentru provocarea incendiului susține că este nevinovat

Suspectul neagă vehement că ar fi fost responsabil pentru izbucnirea incendiului și susține că se afla în zonă pentru a stinge flăcările, conform relatărilor din publicația Ekathimerini.

Cu toate acestea, același individ a mai fost arestat în aceeași zonă, de două ori luna trecută, tot pentru suspiciuni de incendiere.

În ambele cazuri, a reușit să scape doar cu o amendă, după cum a informat agenția de presă Atena-Macedonia, care nu a oferit detalii suplimentare privind circumstanțele acelor incidente.

De această dată, însă, autoritățile au decis să adauge și o acuzație de punere în pericol, ceea ce a condus la arestarea preventivă a suspectului.

Această măsură a fost luată pe fondul preocupărilor legate de siguranța publică și a riscului crescut de incendii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Incendii de vegetație în Grecia

Incendiile de vegetație iau amploare în Grecia. Nu este un fenomen nou pe timpul verii, însă se pare că gravitatea acestuia afectează cetățenii.

Condițiile meteorologice mai calde, mai uscate și mai vântoase, atribuite schimbărilor climatice de către oamenii de știință, au amplificat atât frecvența, cât și intensitatea acestor incendii.

Clare Smith, o turistă britanică de 38 de ani, aflată în vacanță pe insula Kos cu soțul și fiica lor de nouă ani, a descris pentru Sky News scenele apocaliptice din zonă.

„Toată lumea este speriată”, a spus Clare Smith.

Citește și: Mai mulți turiști români au fost evacuați din hoteluri în Turcia, în urma incendiilor de vegetație. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE!

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a avertizat recent că țara se confruntă cu o vară deosebit de periculoasă, marcată de incendii de vegetație care sunt favorizate de seceta prelungită și de vânturi neobișnuit de puternice. Weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.