Romanul care a gasit reteta fericirii! Are o casa CA IN BASME

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:03

Va spunem acum povestea romanului care ne demonstreaza in fiecare zi ca fericirea nu costa prea mult!

Mesterul, parca din basme venit, ne invata cum sa traim in armonie cu natura, intr-o casuta acoperita cu pajiste, care parca pluteste pe apa. Va avertizam ca urmeaza imagini de poveste!

"Am mers pe un deal cu motocicleta, am trecut prin gradina proprietarilor, le-am cerut voie. Si am intrat in casa. Era dezordine, dar erau fericiti", isi incepe mesterul povestea. "Lemnul acesta probabil ii face asa fericiti pe oameni.

Si am incercat sa fac si eu casa mea din lemn, sa nu mai stau in casa din beton", a continuat.

Pe malul unei ape tulburi, lemnul peste care au trecut ani grei prinde din nou viata in mainile unui mester maramuresean. Pentru el, orice piesa "haituita" de vreme capata o poveste. In urma cu cinci ani, mesterul a pus bucata cu bucata la casuta care acum seamana cu cea din turta dulce, din povestea lui Hansel si Gretel.


Un ochi de geam conturat de-o rama colorata in albastru se deschide spre noi. Casuta e gata sa-si primeasca oaspetii! "Acoperisul l-am facut cu glie de 10 centimetri. Am sapat in padure, am fost cu baietii in padure si am luat mai multe soiuri de plante". Parfumul de iarba proaspata si micsunele inunda casuta din povesti. Si inca nu e gata: "pe mijloc, acolo unde se vede ca nu e terminat, voi zidi piatra si va cadea apa de sus, ca un fel de mini cascada.(…)
O sa oxigeneze si apa care merge in lac, la pesti".

Si, ca sa nu plece ca Harap-Alb dupa legume prin Gradina Ursului, mesterul a cultivat salata si chiar varza pe acoperisul natural. Cand ni se deschid usile, oale si boluri ne-ntampina, toate colorate si aranjate dupa o ordine bine stabilita pe lemnul bine slefuit: "Mobilierul, tot din lemn vechi". Langa care se-odihneste soba proaspat varuita, ghiftuita cu lemne de foc.


Un etaj mai sus, podul adaposteste un pat si-un dulap pentru haine. Si, ca sa-i dea si-un iz modern, mesterul s-a abatut putin de la povestea de demult si a adaugat un strop de modernitate: "Un jacuzzi aici, in domitor".

Pana acum, casele construite de mesterul Hotea au ajuns in curtile unor afaceristi din Italia, Franta si chiar Elvetia, care s-au indragostit iremediabil de bijuteria maramureseanului.
Au platit cateva mii de euro pentru a experimenta daca lemnul ii face cu-adevarat mai fericiti. O iarna i-a fost de-ajuns sa-si ridice casuta din poveste aici, in inima naturii.
##VIDEO108639##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei