Romanul care are o flota intreaga de submarine! Iata despre ce este vorba

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 iul 2022, 11:55

In Baragan, razboiul poate sa inceapa! E flota, cat pentru o tara! Nu apartine armatei romane, ci unui singur om.

In timp ce-si scotea artileria la apa l-am gasit si noi! Povestea Capitanului din Baragan o aflati acum. Atentie, s-ar putea ca dupa acest material, rusilor sa le fie frica de noi!

Capitanul nostru isi dirijeaza submarinul in miniatura chiar in lacul Amara, din Baragan. E mic, dar se avanta in perdeaua de apa precum o facea odinioara submarinul Capitanului Nemo.

Pe intinderea lacului macheta navigheaza vioi, de parca ar vrea sa fuga de suieratul curentilor.

Macheta cu vestitul submarin e uitata in podul de la tara. Amintirea ei, insa, o pastreaza.

Prin stufarisul uscat, unde apa abia se scurge, aici este coltul sau de rai, unde batranul viseaza cu ochii deschisi: "Imi imaginez luptele duse de marinarii acestor nave, acestor submarine".

Dar ce inseamna pentru el submarinele si navele de razboi? In viata de zi cu zi, capitanul imbraca uniforma de ofiter de politie.
Un teanc de dosare are de rezolvat pe birou. Insa justitiarul din Slobozia iubeste aventura, precum Capitanul din poveste.

In sufrageria casei "arunca" ancora imaginatiei si pune piesa cu "uriasele" care au traversat oceanele in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Si, ca orice capitan, are si o muza alaturi.

Pe masuta patrata se odihneste acum modelul Gato, copia fidela la scara mica a submarinului Gato al armatei americane, folosit in al doilea Razboi Mondial.


Puntea prinde contur cu plastic, tije de alama. Unde radio, dispozitive de transmitere a semnalului, nimic nu lipseste din machete. Nici macar circuitele electrice sau, evident, acumulatorii care-i permit navigarea.
##VIDEO111270##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.