Romanul care cultiva hectare intregi de cartofi mov! Uite cat de benefica este aceasta leguma organismului

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 21:35

Un agricultor din Voinesti s-a lasat de pomicultura si s-a apucat de cutivarea cartofilor.

A starnit uimirea vecinilor cand au auzit cam cat castiga din aceste legume, care nu sunt deloc obisnuite. Un kilogram de cartofi mov costa de zece ori mai mult decat unul de cartofi albi sau rosii.

Pana anul trecut domnul Gabriel Oncescu s-a ocupat cu pomicultura, insa cand a vazut ca lucrurile nu mai merg asa de bine s-a gandit sa faca o schimbare. Asa a ajuns sa cultive cartofi mov  pe o suprafata de 4000 de metri patrati
Alaturi de domnul Oncescu munceste si sotia sa, care este mandra de investitia facuta chiar daca la inceput nu

a fost prea increzatoare.

Asa se face ca  anul acesta au cultivat cartofi mov pe o suprafata de un hectar si jumatate iar productia a fost surprinzatoare-20-30 de tone, ceea ce le va aduce un profit sigur.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cartoful mov este bogat in antioxidanti, previne 

boli incurabile si nu ingrasa precum cel alb sau rosu. Mai mult decat atat, gospodinele sunt foarte incantate  de culoarea pe care acesti cartofi o dau  bucatelor.
Vestea ca domnul Oncescu cultiva cartofi mov s-a raspandit repede in sat iar vecinii au  si venit sa vada grozavia.

Originar din Peru, cartoful mov pare sa fie  foarte atractiv pentru agricultorii romani. Soiul este mai rezistent decat cel obisnuit  iar recolta este mai mare.

 

Taguri: