Romii din Banat se intrec in vile cu simboluri copiate de prin capitalele europene. Un reportaj SENZATIONAL "Asta-i Romania"!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:56

Palate care se invart dupa soare, mari si sclipitoare! Din Timisoara pana in Hunedoara, clanurile isi etaleaza averea pe gard.

Doamne, n-am mai vazut asa ceva! Iarta-i, Doamne, ca nu au stiut ce fac! ”, isi face cruce o femeie. La Hateg, un orasel din Banat, rromii s-au intrecut pe ei cand au construit palatele. Designul le apartine si este inspirat din Marele Paris. Aceasta vila impozanta cu Turnul Eiffel pe acoperis ne-a atras atentia. La fel si vecinilor: „ Mie mi se pare urat. Lor li se pare frumos ”, spune o vecina.

Au stricat tot aspectul strazii cu el! In special la vecini in spate, le-au luat toata lumina de acolo ”, se mai plange cineva. Dar, cum gusturile nu se discuta...Rromii au vrut sa se simta in propria casa la fel ca la poalele Turnului Eiffel, acolo unde isi castiga existenta, asa ca si-au instalat pe casa simbolul francez in miniatura.

Acesta troneaza pe palatul in constructie, semn ca rromii vor sa se simta la intoarcerea in Romania mai ceva ca pe Champs Elysees.

Vecinii de palat au avut alta sursa de inspiratie. Taman de peste Ocean! Proprietarul a vrut probabil sa se simta ca-n New York, asa ca si-a ridicat Statuia Libertatii pe casa. Nu din cupru, precum originalul, ci din foita de argint.

Primarul e foc si para pe rromii care nu au respectat arhitectura orasului. Este hotarat sa interzica turnuletele: „ Nu sunt de acord cu constructia acestor turnulete pe cladirile care se construiesc ale rromilor, iar de un an si jumatate de cand am venit, nu s-au mai aprobat astfel de turnulete sa construiasca ”.



##VIDEO105746##

Ne mutam, acum, in cartierul Beverly Hills de Hunedoara, asa cum i se mai spune zonei dominate de palate impunatoare. Unul dintre proprietari, domnul Ghita, de pilda, nu s-a intors inca din strainatate. Si-a lasat fratele sa aiba grija de vila care ii poarta numele. Au luat modelul din Coreea, dupa cum spune el, mandru.

Sute de turnulete din cupru stralucesc in soare de la distanta.

La fel si ornamentele care decoreaza acoperisurile. La Hunedoara, rromii au acaparat un intreg cartier, unde, la marginea orasului, se inalta peste 40 de astfel de vile impunatoare. Ca sa arate ca fac parte din clanuri instarite, bastanii au inscriptionat pe case simboluri ale bogatiei: euro sau dolari.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nici rromii din Timisoara nu s-au lasat mai prejos.

Aici, rromii si-au etalat banii pe acoperis. Nu vorbim despre bancnote de sute de euro, ci despre inscriptii aurite, care reprezinta, de fapt, clanul din care fac parte. Pentru ca nu au respectat autorizatia de constructie, s-au ales cu dosar penal.

Dupa cum spune vicepriamrul: „ Probabil ca voia sa spuna ca aici sunt banii nu dumnevoastra, ci dumnealor. Din Occident, au ajuns banii in acea cladire.

Nu s-a respectat autorizatia de construire ”. Mai multe ciudatenii arhitectonice vedeti in aceasta sambata la emisiunea „ Asta-i Romania ” de la ora 20.00!

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.