Ziua de 23 noiembrie are o semnificație specială în numerologie. 23 noiembrie este și ziua în care s-a stins din viață regretată actriță Stela Popescu, iar în urmă cu o zi, Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul.
Rona Hartner a murit în aceeași zi ca Stela Popescu
Actrița Stela Popescu și-a pierdut viața în urmă cu șase ani, fix pe data de 23 noiembrie, dată la care a pierdut lupta cu cancerul și artista Rona Hartner.
Vestea că „Doamna teatrului românesc” s-a stins din viață a căzut ca un fulger peste apropiații și fanii actriței.
Înainte de deces, Stela Popescu a participat la un eveniment unde a părut confuză și în imposibilitatea de a vorbi coerent. Chiar și așa, nimeni nu se aștepta ca aceasta să fie găsită decedată în propria casă.
Se pare că între cele două mai există o asemănare sumbră, anume că ambele și-au prevestit moartea. Stela Popescu și-ar fi presimțit moartea, lucru ce s-a întâmplat și-n cazul mamei sale.
„Înainte de a muri mama am avut trei vise care parcă m-au anunțat. Trei vise îngrozitoare. Mama avea cancer la sân şi o dată am visat-o goală... cădea într-un puţ. Am tras-o de mână şi, e adevărat, a mai trăit trei ani. Am visat-o într-o piaţă rece, unde vindea ficat şi, la scurt timp, a făcut metastaza la ficat”, a dezvăluit Stela Popescu într-un interviu pentru Jurnalul naţional.
Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Rona Hartner care l-a auzit pe tatăl ei decedat cum o cheamă la Ceruri. Totul s-a întâmplat în timp de Rona se afla în spital pentru a face chimioterapie, acesta fiind momentul în care a și-a dat seama că nu se va mai vindeca de această dată.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
„La un moment dat, în timpul chimioterapiei, a intrat corpul meu într-o degringoladă foarte mare și se plimba ceva rece așa prin spital și nu era aerul condiționat, era așa o prezență și l-am auzit pe tata din Rai spunând «haide, fata mea!» și Iisus mi-a pus o întrebare cheie «și dacă nu vreau să te vindec?!»”, a susținut aceasta, în urmă cu ceva timp.
Ziua de 23 noiembrie are o semnificație specială
În mediile matematice și științifice, data de 23 noiembrie este denumită "Ziua Fibonacci". Aceasta este o ocazie informală în care entuziaștii și pasionații de matematică sărbătoresc și își exprimă aprecierea pentru șirul lui Fibonacci și contribuțiile sale la matematică și știință. Acest fenomen poate implica discuții, evenimente speciale sau activități educaționale legate de conceptele asociate cu Fibonacci.
Potrivit alba24.ro, șirul Fibonacci reprezintă o serie de numere în care fiecare termen este suma celor două anterioare, cum ar fi 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, etc. Deși șirul Fibonacci în sine nu ascunde un "mister" în sensul unui secret sau enigmă, impactul și aplicabilitatea sa în diferite domenii au stârnit adesea curiozitate și apreciere în rândul oamenilor.
Matematicienii au găsit o conexiune cu natura și artefacte umane. De la mușețelul galben cu petalele sale până la structura complexă de ramificare a unui copac, șirul Fibonacci este omniprezent. Cu interes deosebit, această succesiune se regăsește și în descrierea arborelui genealogic al albinelor, având o semnificație deosebită pentru apicultori.
Personalități importante au decedat pe data de 23 noiembrie
La data de 23 noiembrie, de-a lungul istoriei, au decedat diverse personalități cunoscute în domenii precum arta, știința, politică și divertisment. Printre acestea se numără și nume importante din cultura românească. Iată câteva exemple notabile.
- Lee Harvey Oswald (1939- 1963)- Principalul suspect în asasinarea președintelui american John F. Kennedy.
- Claude Lévi-Strauss (1908- 2009)- Antropolog francez, unul dintre cei mai importanți teoreticieni ai structuralismului.
- Vincent Schiavelli (1948- 2005)- Actor american cunoscut pentru numeroase apariții în filme și emisiuni TV.
- Anton Alexandrescu (1905- 1984)- Om politic din România
- Rona Hartner( 1973- 2023)- actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită în Franța.
- Stela Popescu( 1935- 2017)- actriță română de film, radio, revistă, televiziune, voce și vodevil.