Ingrediente
Pentru bezea:
6 albusuri
6 linguri de zahar
O lingura de amidon
Pentru crema:
6 galbenusuri
300 ml lapte
100g unt
6 linguri zahar tos
2-3 linguri faina
1 lingura cacao
Optional, ciocolata topita
300g alune de padure prajite si zdrobite
Mod de preparare
Bezelele
Bateti albusurile pana devin spuma, adaugati zaharul, bateti in continuare pana devin lucioase si tari (daca intorci castronul nu pica), adaugati amidonul si amestecati usor.
Dati la cuptor la 110°C, timp de 1 ora, apoi inchideti cuptorul si lasati sa se raceasca in cuptor timp de cel putin 12 ore.
Crema
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina, cacaua si se incorporeaza laptele.
Se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza.
Optional, se adauga ciocolata pentru a fi si mai fina.
Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul si alunele de padure zdrobite.
Asamblati prajiturile astfel:
Lipiti cate doua bezele cu o lingura de crema intre ele, apoi dati-le prin spartura de alune de padure sau nuci.