ROventura ajunge sambata aceasta prin satele pitoresti din Dobrogea de Nord!

Autor: Oana Iosif
Nu ratati sambata aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura”

”ROventura” ne poarta pasii, sambata aceasta, incepand cu ora 15.00, prin satele pitoresti din Dobrogea de Nord.

Alaturi de George Mihai si Andreea Stravoiu, gazdele emisiunii, vom descoperi frumusetile natural unice si minunile create de oamenii din Jurilovca și Sarichioi pentru turistii care se aventureaza in stepa dobrogeana pentru a descoperi ruinele cetatii Argamum si Capul Dolosman.

Spectacolul naturii e fara egal in partea asta de tara, Calatoria incepe de la Jurilovca, spre Capul Doloșman, singura faleza stancoasa de pe litoralul romanesc, pentru ca aici se spargeau, demult, valurile Marii Negre.

Pe malul inalt și abrupt al lacului Razim se afla ruinele partial dezvelite și restaurate ale fortaretei greco-romane Argamum, sau Orgame, prima așezare antica din Romania, cu cel putin o generatie inaintea Istriei.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în “ROventura”, incursiune de poveste pe Litoralul Românesc

Roventurienii isi continuă plimbarea pe malul lacului Razim pana la Sarichioi, satul galben, poleit de razele soarelui, asezarea cu cea mai mare comunitate de ruși lipoveni din Romania, locul unde tradițiile sunt respectate cu sfințenie, chiar și de tanara generatie.

Aventura nu este completa fara o plimbare cu lotca pe lacul Razim, pentru a simti aerul curat, senzatia de libertate si parfumul istoriei care se insinueaza in fiecare colt al acestui tinut stravechi si unic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fie ca esti gurmand sau nu este greu sa rezisti bucatelor traditionale, pregatite respectand cu sfintenie retetele strabunilor; batoc, ciusca, paine de casa sau file de salau, toate <asezonate> cu ceai rusesc servit din samovar.

Imbratisati de linistea Razimului si rasfatati de parfumul apei la asfintit, aventura calatorilor nostri de opreste in acorduri lipovenesti de armusca. Pentru ruinele acestea incarcate de istorie, dar si pentru privelistea nepereche de care te poți bucura de pe marginea abruptului stancos, trebuie sa ajungi aici, macar o data in viata.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în prima ediție a noului sezon „ROventura”: Farmecul inconfundabil al bătrânului Tomis

Nu ratati sambata aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura” pentru o calatorie de neuitat, alaturi de George Mihai si Andreea Stravoiu, la Kanal D.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.