! Secretul incondeierii oualor, prepararea cozonacilor și a bucatelor traditionale sunt doar câteva din surprizele pregătite de cei doi prezentatori, Andreea Stravoiu și George Mihai.
Sfintele Paști au un farmec aparte în Bucovina, acolo unde peisajele pitorești aproape că-ți taie respirația, gazdele sunt mereu bucuroase de oaspeți iar obiceiurile și bucatele tradiționale, cu care te întâmpină, fac din orice vizită una de neuitat.
În pragul sarbatorii Invierii Domnului cei doi roventurieri s-au oprit în Țara Dornelor, in Poiana Negri, ținutul apelor minerale dar și al cararilor de munte serpuind misterioase prin pitorescul parc Calimani.
Andreea și George au continuat aventura pe drumul oualor, presarat cu muzee și sărbători dedicate acestui mestesug, dorind sa <fure> câteva din secretele acestei tradiții păstrată cu sfintenie de bucovinence ale caror straie viu colorate le trădează totodată și sufletul cald și spiritul vesel.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Arta incondeierii oualor este egalata de maiestria prepararii bucatelor ce vor fi puse pe masa după după sfintirea lor, o traditiei la care ia partea întreaga obste. Ouăle
poalele-n brâu sunt acum gata să stea pe masa de zi mare, din vestita poiană a dornenilor. Toate sunt concretizarea, în gust, a emoției și-a bucuriei cu care creștinii aceștia s-au pregătit pentru invierea Domnului.
Alături de Andreea Stravoiu și George Mihai va invitam sa va bucurati de o incursiune fantastica in traditiile bucovinene si sa va bucurati de liniștea casei gătite de sărbătoare, de lumina sfântă și de mesele pline de savoare, sâmbăta, începând cu ora 15.00,