Începută din Clisura Dunării și continuată în Cheile Nerei, prezentatorii vor ajunge într-una dintre cele mai frumoase și, totodată, puțin cunoscute zone din țară.
Despre Oravița sau Anina ați auzit, probabil, îndeosebi datorită mineritului. Zona are însă și o istorie bogată și atracții dintre cele mai spectaculoase. Două treimi din lungimea “Semmeringului bănățean”- cum a fost botezat acest traseu feroviar, atât de asemănător celei mai faimoase căi ferate din Austria - sunt cu adevărat un spectacol.
Vârsta vine și cu un farmec aparte, mai ales dacă vorbim despre traseul feroviar Oravița – Anina, în cifre: 34 de kilometri lungime, 14 tunele și 10 viaducte. Fiecare, în parte, o veritabilă operă inginerească dar și de artă.
Spectacolul naturii curge pe la ferestre, în glasul roților de tren, cu o viteză care-ți permite să te bucuri de peisaj.
Două ore mai târziu, tocmai când Andreea și George prinseseră gustul călătoriei, trenul ajunge în gara din Anina. Aici e unul dintre capetele celei mai vechi căi ferate montane din sud-estul Europei. Așa cum a mai făcut-o cândva, mineritul poate transforma fața orașului de la poalele munților Aninei.
Măcar povestindu-i istoria și purtând poveștile ortacilor mai departe.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Sacrificiul atâtor generații de mineri se va dovedi că n-a fost în van, dacă Anina va ajunge să clădească un viitor pe ruinele de azi.
Așezare relativ tânără, Anina este unul dintre puținele orașe a cărei istorie o cunoastem integral. Frumuseți din adâncuri și frumuseți de suprafață, de toate are zona aceasta, care s-a bucurat cândva de faimă, trai bun și oaspeți de seamă.Nu ratati sambata, de la ora 15:00, calatoria prezentatorilor cu trenul Oravița-Anina, pe cea mai veche cale ferată montană din România, precum și poveștile ortacilor din Anina care fac din partea aceasta a Banatului Montan una ce merită explorată. Andreea Stravoiu și George Mihai vă spun povestea locului și a oamenilor sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, in emisiunea „ROventura”!