Rovinieta și taxa de pod pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro

Autor: Bianca Vidoi

Un nou mod de plată a rovinietei și a taxei de pod

Sursa: pexels

Toți românii au simțit că au uitat ceva atunci când plecau în vacanțe, dar nu știau ce și îmi aminteau atunci câd primeau amenda în poștă.

Pentru a ajuta românii să evite un drum pentru a își lua rovinieta, dar și pentru a facilita circulația de pe podurile ce necesită taxă de trecere, s-a luat în calcul adăugarea unui mod online de plată.

Citeste si: Viața Reginei Elisabeta a II-a. Cronologia evenimentelor care au marcat viața celui mai longeviv monarh contemporan

Modurile de plată a rovinietei și a taxei de pod

Ministrul Transportului vrea să introducă printr-un proiect de ordin ce a apărut miercuri, o nouă formă de plată online a rovinietei și a taxei de pod, prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Noul mod de plată prin intermediul unei platforme online se va alătura modurilor de plată existente până în momentul actual pe care românii le folosesc, acestea fiind onlie, cu ajutorul anumitor site-uri sau aplicații, prin SMS sau la distribuitorii autorizați, dintre care se numără benzinăriile sau punctele de taxare.

În cazul în care șoferii doresc să plătească rovonieta sau taxa de pod cu ajutorul ghiseul.ro, aceștia vor primi dovada de plată pe mail, ca acum, în cazul plății online, documentele ce dovedesc plata.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Rovinieta 2022. Ce trebuie să facă șoferii pentru a plăti online rovinieta. Iată cât costă rovinieta în 2022 și ce amenzi riscă cei care nu o achită

Beneficiul noului mod de plată

La emiterea rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul  v rea să aleagă varianta de a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare.

Aceasta opțiune este una benefică pentru români deoarece  amenzile pentru lipsa rovinietei valabile s-au majorat. Amenzile sunt cuprinse între 275 și 11.900 de lei. Cele mai mici amenzi se dau în cazul autoturismelor, aproximativ 275- 550 de lei, în timp ce amenzile cele mai mari se dau în cazul vehiculelor de transport de marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone, între sumele de 5.950

- 11.900 de lei.

În cazul persoanelor care au uitat să plătească taxa de pod, aceștia se vor trezi cu o amendă ce poate ajunge la 260 de lei.

Citeste si: O nouă lovitură pentru șoferi! Klaus Iohannis a semnat legea! Ce amenzi primești dacă ești prins fără rovinietă