Rudele femeii gravide operate de hernie au îndoieli. Familia nu crede că ar fi copilul ei: „Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 24 aug 2023, 10:15

Femeia nu știa că este însărcinată 

Sursa: gorjexpress.ro; pexels.com

O femeie de 35 de ani din Târgu Jiu a devenit mamă după ce s-a operat de hernie. Aceasta era gravidă în nouă luni, însă nici ea nu știa și nici medicii care au supus-o investigațiilor nu și-au dat seama.

Sarcina tinerei a fost descoperită abia în sala de operație.

Citește și: Medicii unui spital din Tg. Jiu au operat de hernie o femeie gravidă în 9 luni. Aceștia au motivat că nu știau de sarcina femeii

La ce investigații a fost supusă femeia gravidă

Femeia din localitatea Tismana s-a prezentat la unitatea medicală cu dureri abdominale.

Aceasta a avut mai multe intervenții din cauza unei hernii intestinale, în ultimii ani. Când a ajuns la spital, tânăra credea că îi este rău pe fondul aceleiași probleme de sănătate.

„Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu sâmbătă. De atunci şi până ieri, timp de patru zile, a fost văzută de cel puţin patru medici. Dar niciunul nu şi-a dat seama că este însărcinată", declară Diana Speretoiu pentru Observator.

Pacienta a fost diagnosticată și internată pe secția de Chirurgie doar în urma unor palpări, fără a i se face vreo ecografie. 

„Potrivit medicului chirurg, o ecografie nu ar fi fost relevantă pentru acest diagnostic şi a considerat că nu este nevoie de ea", a transmis Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. 

Ulterior internării, în ziua următoare femeia a fost supusă unor radiografii.

Aceasta a semnat pe propria răspundere că nu este gravidă şi că i se poate efectua respectiva investigaţie la plămâni. 

„În timpul anamnezei, pacienta a spus că se află sub tratament cu anticoncepţionale, că are menstruaţie, neştiind că este însărcinată", susține Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu, potrivit sursei citate. 

Deoarece starea de sănătate a pacientei se agrava, medicul chirurg a operat-o imediat.

În timpul operației, acesta a văzut că ligamentele din jurul herniei erau slăbite, intestinul era afectat, iar infecția se răspândise, deja, în abdomen. În același timp, doctorul a remarcat că uterul era foarte mărit, semn clar că tânăra era însărcinată.

După descoperire, chirurgul a solicitat intervenția unui ginecolog și, într-un final, pacienta a adus pe lume o fetiță de 3 kilograme și 200 de grame.

După ce i s-a făcut ce copilul a fost scos prin cezariană, femeii i s-a continuat intervenția pentru afecțiunea cu care s-a prezentat la spital.

„Mama se află internată la Terapie Intensivă, este conştientă, cooperantă. Iar copilul se află internat în secţia de Neonatologie, la fel, starea lui de sănătate fiind bună", a adăugat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.  

Citește și: „Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Familia femeii refuză să creadă că aceasta era gravidă

Potrivit statisticilor, una din 2.500 de sarcini survine în situația în care femeia în cauză nu își dă seama că este însărcinată până în momentul declanșării travaliului. În acest caz particular, sarcina femeii a trecut neobservată timp de nouă luni, dat fiind faptul că era supraponderală, ceea ce a făcut dificilă identificarea câtorva kilograme în plus de către cei din jur.

„Deci o femeie la 90 de kilograme... Nu poţi să-ţi dai seama, te gândeşti că s-a îngrăşat", spune Ana Slivilescu, medic de familie, conform sursei citate. 

Familiei acesteia nu-i vine să creadă cele întâmplate, nefiind siguri dacă nou născuta este într-adevăr copilul tinerei.

Întrebat de reporteri despre respectiva situație, socrul pacientei neagă totul.

 

Ioan, socrul femeii:,, N-o fost.'' 

Reporter:  ,,Nu era gravidă?''

Ioan, socrul femeii:,, Nu.'' 

Reporter:,, Dar i-au găsit copilul...''

Ioan, socrul femeii:,, Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic. Nu ştiu nimic.'',  a răspuns socrul tinerei, potrivit Observator.

Citește și: Sute de oameni au protestat în fața Maternității Botoșani, unde o tânără de 25 de ani și-a găsit sfârșitul. „Și eu sunt Alexandra!”