Rugăciune către Sfântul Ilie. Îi apără pe credincioși de rele și trebuie rostită pe 20 iulie 2022

Autor: Amalia Georgescu

Rugăciunea către Sfântul Ilie se spune pe 20 iulie 

Sursa: captura youtube

Pe data de 20 iulie 2022, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie. Iată ce rugăciune puternică și grabnic ajutătoare se rostește în această zi de sărbătoare.

În calendarul creștin ortodox, pe data de 20 iulie este mare sărbătoare. Aceasta este ziua în care se face pomenirea Sfântului Ilie. Este ziua din an în care credincioșii pot rosti rugăciunea Sfântului Ilie, rugându-se pentru sănătate, liniște sufletească, dar și pentru iertarea păcatelor.

Sfântul Ilie, prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 20 iulie 

Conform rânduielilor bisericești, Sfântul Ilie este prăznuit în calendarul creștin ortodox pe data de 20 iulie, sărbătoare marcată cu cruce roșie.

Aceasta este cea mai importantă sărbătoare din luna iulie. 

Despre Sfântul Ilie este cunoscut faptul că a trăit în Regatul de Nord al lui Israel, acesta fiind fiul preotului Sovac din Tesvi. Sfântul Ilie a trăit cu 800 de ani înainte de Hristos. Cu toate acestea, Sfântul Ilie a fost foarte credincios și îi mustra pe toți cei care credeau în zei, în special pe păgânii care îl adorau pe Baal. 

Credința creștină vorbește despre modul în care Sfântul Ilie a fost hrănit de corbi în momentul în care era retras la pârâul Cherit. Foarte credincios, Sfântul Ilie s-a rugat la Dumnezeu pentru a opri ploaia, iar rugăciunile i-au fost ascultate, astfel că Dumnezeu a oprit ploaia timp de trei ani și jumătate. O altă minune vorbește despre momentul în care au fost înmulțite făina și uleiul văduvei din Sarepta Sidonului, dar și despre învierea fiului acesteia.

Sfântul Ilie a fost cel care a luptat pentru a înlătura cultul zeului Baal, potrivit crestinortodox.ro. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Când începe postul Sf Marii 2022. Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Ilie

Pe data de 20 iulie, creștinii ortodocși se pot ruga la Sfântul Ilie pentru liniște, sănătate, împlinirea dorințelor și pentru iertarea păcatelor. Se spune că această rugăciune, dacă este rostită din suflet, poate face minuni pentru credincioși.

În 2022, sărbătoarea Sfântului Ilie pică într-o zi de miercuri, zi de post și rugăciune, un motiv în plus pentru a rosti cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ilie.

„Preamărite și preaminunate proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viața ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotțiitorul, cu semnele și cu minunile tale, și cu marea lui Dumnezeu bunăvoința față de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc; învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului, în timpul schimbării Lui la față, acum sălășluind

în locașurile raiului și stând în faâa tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane, și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate și cu atotputernica Sa bunăvoința să ne ajute să ne depărtam din calea păcatului, îndrumându-ne spre tot lucrul bun; ca să ne întărească în lupta împotriva poftelor și a patimilor noastre, sădind în inimile noastre duhul smereniei, al blândeții, duhul iubirii de aproapele nostru, al bunătății, al răbdării, al înțelepciunii, al râvnei pentru cuvântul lui Dumnezeu și al izbăvirii aproapelui. Nimicește prin rugăciunile tale, proorocule, năravurile cele rele ale lumii, ce întinează neamul creștinesc prin necinstirea credinței drept slăvitoare, față de rânduielile Sfintei Biserici, a poruncilor Domnului, prin necinstirea părinților și a stăpânitorilor ce ne stăpânesc, aruncând astfel lumea în bezna necinstei, a desfrâului și a pierzaniei.

Departează de la noi, preamărite proorocule, prin mijlocirea ta către Domnul, dreapta mânie a lui Dumnezeu; apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur, de boli și răni aducătoare de moarte, de neînțelegeri între frați, de năvălirea asupra noastră a altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Prin rugăciunile tale, preamărite, întărește poporul nostru binecredincios și ajută-l în toate faptele lui bune. Mijlocește, proorocule al lui Dumnezeu, păstoriților noștri râvna fierbinte către Dumnezeu, purtare de grijă pentru mântuirea sufletească a păstoriților, înțelepciune în purtare și învățătura, cucernicie și tărie în ispite; judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor, dreptate și mila față de cei obijduiți; tuturor cârmuitorilor purtare de grijă față de supuși, mila și dreapta judecată, iar drept credincioșilor supunere și ascultare față de cârmuitori, cum și îndeplinirea cu sârguință a tuturor îndatoririlor lor; ca astfel, în pace și cucernicie, să petrecem veacul acesta. Să ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinste și închinăciune, împreună cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea către Sfântul Ilie, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

 

Taguri:

Dana Roba încă așteaptă să închidă definitiv capitolul cu fostul său soț, Daniel Balaciu. Până atunci, „amintirile” se mai numără doar în bani.