Rugăciune către Sfântul Nicolae. Cum să te rogi pe 6 decembrie pentru sănătate, fericire și noroc

Autor: Amalia Georgescu

Pe 6 decembrie, creștinii ortodocși rostesc rugăciunea închinată Sfântului Nicolae 

Sursa: pexels

De Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie 2022, se spune că toți credincioșii trebuie să rostească rugăciunea închinată marelui sfânt. Iată cum să te rogi pentru a avea parte de sănătate, fericire, armonie și înțelegere în familie.

Sfântul Nicolae este prăznuit în calendarul creștin ortodox în fiecare an, pe data de 6 decembrie. Aceasta este una dintre sărbătorile importante ale lunii decembrie și pe lângă tradițiile care se respectă, credincioșii știu că este o zi în care rugăciunile le sunt ascultate. Iată ce rugăciune se spune de Sfântul Nicolae.

Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie.

El este protectorul copiilor, dar și al celor care călătoresc, al comercianților, al fetelor nemăritate și al mireselor. În plus, se spune că Sfântul Nicolae îi ajută pe cei care au fost acuzați pe nedrept, motiv pentru care toți cei care întâmpină probleme serioase și care au nevoie de liniște sufletească pot rosti cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. 

Rugăciunea către Sfântul Nicolae mai poate fi rostită și de cei care au probleme de sănătate sau care își doresc să aibă parte de liniște și armonie în familie.

„Cel ce verși mir de mult preț la toată lumea și mie celui nevrednic și mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi ca sa-ți aduc ție cântare, Părinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile ca să cânt ție: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!

Îndreptător credinței și chip al blândeților, învățător înfrânării te-au arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor.

Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu sa mântuiască sufletele noastre.

În orașul Mira Lichiei, sfinte, sfințitor te-ai arătat; ca Evanghelia lui Hristos, cuvioase, plinind-o, ți-ai pus sufletul tău pentru poporul tău; mântuit-ai pe cei nevinovați din moarte. Pentru aceasta te-ai sfințit, ca un mare slujitor tainic al harului lui Dumnezeu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O, preabunule părinte Nicolae, pastorul și învățătorul celor ce aleargă cu credința către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrabă a le ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii cei ce o răpesc pe ea, si toate parțile creștinești le ocrotește si le păzește prin sfintele tale rugăciuni de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică; și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe

ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață lină si fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească, și in partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicească.
Amin.”, 
aceasta este rugăciunea puternică ce se spune de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie.

Citește și: Legenda lui Moș Nicolae. Care este, în realitate, povestea celui ce ne pune cadouri în ghetuțe

Sfântul Nicolae, sărbătoare cu cruce roșie pe 6 decembrie

În calendarul creștin ortodox, pe data de 6 decembrie este sărbătoare cu cruce roșie. Aceasta este ziua aleasă de  Biserica Ortodoxă pentru a-l prăznui pe Sfântul Nicolae. 

Sfântul Nicolae este printre cei mai cunoscuți și mai iubiți sfinți, fiind cunoscut faptul că marele sfânt i-a ajutat pe cei sărmani și a făcut foarte multe minuni, atât în timpul vieții, cât și după ce a trecut la cele veșnice.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae este însemnată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, ceea ce înseamnă că are o mare importanță. Este o zi în care nu se muncește, nu se spală, nu se calcă, ci credincioșii trebuie să își dedice tot timpul rugăciunii și cinstirii marelui sfânt. 

Chiar dacă sărbătoarea Sfântului Nicolae pică tot timpul în Postul Crăciunului, credincioșii au dezlegare la pește, ulei și vin, ceea ce înseamnă că pot consuma preparate care să aibă la bază aceste ingrediente.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Cui trebuie să-i spui „la mulți ani” pe 6 decembrie 2022

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.