Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfânta Ana. Trebuie să o rostească toate femeile care își doresc să devină mame

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 08 sep 2022, 21:00

Pe 9 septembrie, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Ioachim și Ana

Sursa: unsplash

Pe data de 9 septembrie, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce neagră, în această zi fiind prăznuiți Sfinții Ioachim și Ana. Iată care este rugăciunea pe care trebuie să o spună femeile care își doresc să rămână însărcinate.

Sfinții Ioachim și Ana sunt prăznuiți în calendarul creștin ortodox în fiecare an, pe data de 9 septembrie. Este cunoscut faptul că cei doi s-au chinuit foarte mult pentru a avea un copil, iar în cele din urmă, rugăciunile le-au fost ascultate. Astfel, pe 9 septembrie, poate fi rostită rugăciunea către Sfânta Ana pentru dobândirea de prunci. 

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Ana. Face minuni pentru femeile care vor să devină mame 

Sfinții Ioachim și Ana s-au rugat vreme de mulți ani pentru ca Dumnezeu să îi binecuvânteze cu un copil și chiar dacă așteptarea a fost lungă, în cele din urmă, cei doi au devenit părinți. Mai exact, Sfinții Ioachim și Ana sunt părinții Maicii Domnului și sunt prăznuiți în fiecare an pe data de 9 septembrie, la o zi după sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

Pentru că nu puteau avea copii, Sfinții Ioachim și Ana erau arătați cu degetul de toți cei din jurul lor, iar mulți spuneau despre ei că sunt blestemați.

Deși nu le-a fost ușor, Sfinții Ioachim și Ana au mers mai departe și au continuat să se roage la Dumnezeu, astfel că minunea s-a întâmplat, iar ei au devenit părinții Fecioarei Maria. 

Având în vedere că Sfânta Ana s-a rugat foarte mult pentru a deveni mamă, iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile fierbinți, se spune că rugăciunile închinate ei le pot fi de folos femeilor care își doresc să devină mame, dar care întâmpină dificultăți.

Iată care este rugăciunea către Sfânta Ana pentru dobândirea de prunci, potrivit doxologia.ro.

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor.

Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta... Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo.”, aceasta este rugăciunea puternică închinată Sfintei Ana.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Sfânta Fecioară Maria

Sfinții Ioachim și Ana, prăznuiți în calendarul creștin ortodox pe 9 septembrie

Pe data de 9 septembrie, creștinii ortodocși îi cinstesc pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului. Cei doi au devenit părinți la o vârstă înaintată, asta după ce ani la rând s-au rugat pentru a fi binecuvântați cu un prunc.

Despre Sfântul Ioachim este cunoscut faptul că a trecut la cele veșnice la vârsta de 80 de ani. După doi ani de la moartea acestuia s-a stins și Sfânta Ana, la vârsta de 70 de ani.

Citeste si: Calendar creștin ortodox septembrie 2022. 2 sărbători cu cruce roșie în prima lună de toamnă. Iată în ce zile pică, dar și care sunt sărbătorile cu cruce neagră din luna septembrie