Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Sfânta Fecioară Maria. Toți credincioșii trebuie să o spună pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 06 sep 2022, 14:58

Rugăciunea puternică ce se spune pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului 

Sursa: unsplash

Prima sărbătoare importantă din Anul nou bisericesc este cea dedicată Sfintei Fecioare Maria. Iată ce rugăciune se rostește pe 8 septembrie, atunci când în calendarul creștin ortodox este prăznuită Nașterea Maicii Domnului.

Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători dedicate Fecioarei Maria. Acest praznic pică în fiecare an la dată fixă, pe 8 septembrie și este însemnat cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Iată cum trebuie să se roage credincioșii în această zi sfântă.

Nașterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie în calendarul creștin ortodox 

Spre deosebire de anul calendaristic, Anul bisericesc nu începe în luna ianuarie, ci pe data de 1 septembrie.

Astfel, prima sărbătoare importantă din noul An bisericesc este cea dedicată Nașterii Maicii Domnului. Este cunoscut faptul că Sfânta Fecioară Maria a venit pe lume în familia lui Ioachim și a Anei, cei doi având o vârstă înaintată. Ani la rând s-au chinuit cei doi să aibă un copil, iar în cele din urmă, Domnul i-a binecuvântat cu o fiică. 

Sfânta Fecioară Maria a venit pe lume ca răspuns la rugăciunile părinților săi, ea fiind cea aleasă să dea naștere Fiului Lui Dumnezeu, Mântuitorului Iisus Hristos. 

Nașterea Maicii Domnului este o sărbătoare însemnată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, ceea ce înseamnă că în toate bisericile au loc slujbe speciale în această zi. Credincioșilor le este interzis să muncească în această zi în care trebuie să cinstească pe Fecioara Maria. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mesaje Sfânta Maria Mică 2022. Ce urări să transmiți pe 8 septembrie, atunci când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului

Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Maica Domnului

Se spune că rugăciunile închinate Maicii Domnului au puterea de a face minuni pentru cei care le rostesc din tot sufletul. De cele mai multe ori, aceste rugăciuni nu rămân fără răspuns, ci sunt grabnic ajutătoare.

Iată care este cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului care se spune pe 8 septembrie, ziua în care este prăznuită Nașterea Maicii Domnului în calendarul creștin ortodox.

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin.

Preacurată Doamnă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste cinstite daruri, care se cuvin numai ție, de la noi nevrednicii robii tăi, Ceea ce ești aleasă din toate neamurile și te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cerești și pământești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am învrednicit de Sfântul Trup și de Preacuratul Lui Sânge. Pentru aceasta fericită ești în neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât heruvimii și mai cinstită decât serafimii. Și acum, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia, și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci până în sfârșit cu rugăciunile tale păzește-ne pe noi neosândiți. Ca prin paza și cu ajutorul tău fiind mântuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm, Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea către Maica Domnului, potrivit doxologia.ro.

Citeste si: Calendar creștin ortodox septembrie 2022. 2 sărbători cu cruce roșie în prima lună de toamnă. Iată în ce zile pică, dar și care sunt sărbătorile cu cruce neagră din luna septembrie