RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Toți credincioșii trebuie să o rostească pe 29 august

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 29 aug 2022, 08:19
Rugăciunea pe care să o spui pe 29 august 2021
Sursa: canva.com

RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi de sărbătoare este foarte important să rostești cea mai puternică rugăciune. Iată cuvintele pe care trebuie să le spui pe 29 august.

RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este foarte importantă pentru credincioșii ortodocși, astfel că a fost marcată în calendarul creștin ortodox cu cruce roșie. Ce rugăciune trebuie să rostească toți credincioșii pe 29 august, atunci când este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul?

RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Cum te rogi în această zi sfântă?

RUGĂCIUNE Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Ziua de 29 august îi este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, aceasta fiind o altă sărbătoare importantă prin intermediul căreia este amintit marele sfânt. Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post și rugăciune, astfel că toți credincioșii sunt îndemnați să se întoarcă spre credință, să facă fapte bune, să dea de pomană în această zi pentru a le fi iertate păcatele. 

În ziua tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul  există o rugăciune puternică pe care credincioșii obișnuiesc să o rostească.

Se spune că această rugăciune are puterea de a le aduce celor care o spun liniște sufletească, sănătate și împlinire. 

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima sărbătoare mare a anului bisericesc și este sărbătorită în fiecare an pe data de 29 august. Amintim că anul bisericesc diferă de cel calendaristic, astfel că la data de 1 septembrie începe noul an bisericesc.

”Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumuseţea cerului şi bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfinţit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăveşte-ne din toate nevoile şi ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credinţă şi nădejde. Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmaşii văzuţi şi pe cei nevăzuţi. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac.

Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul. Amin!”, este rugăciunea care se spune în fiecare an pe 29 august, în ziua tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Când are loc ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și ce reprezintă această zi

Pe lângă rugăciune, în ziua tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, credincioșii obișnuiesc să țină post, unii dintre ei mergând atât de departe încât ajung să țină post negru, în semn de respect pentru Sfântul Ioan Botezătorul.

Se spune că pe 29 august, când este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, nu este bine să se taie cu cuțitul, să se consume pepene, nuci sau alte fructe și legume care au o formă rotundă și nici să se bea vin roșu.

Acesta din urmă este asemănat cu sângele Sfântului Ioan Botezătorul, motiv pentru care credincioșii ar trebui să evite să îl consume.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul pică în 2021 într-o zi de duminică, ceea ce înseamnă că tuturor credincioșilor le este interzis să muncească. Nu se spală rufe, nu se face curățenie, nu se merge la câmp, ci întreaga zi ar trebui dedicată odihnei, postului și rugăciunii. O superstiție veche de sute de ani spune că cei care nu respectă aceste lucruri vor fi aspru pedepsiți și vor suferi de friguri.

Citeste si: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Se spune sau nu „La mulți ani!” pe 29 august?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.