Rugăciunea care se citește de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024: Dacă faci asta orice dorință ți se va îndeplini azi. Motivul pentru care trebuie să dai de pomană o lumânare albă aprinsă

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 21 nov 2024, 08:00

Rugăciunea care se citește de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024

Sursa: pexels.com

De Intrarea Maicii Domnului în Biserică este bine să citești această rugăciune pentru îndeplinirea tuturor dorințelor. Despre ce rugăciune este vorba?

Pe 21 noiembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024, o zi marcată de tradiții adânc înrădăcinate și de rugăciuni puternice. Această sărbătoare, cunoscută și sub numele de Vovidenia sau Ovidenia, aduce speranță, lumină și ocazia de a-ți împlini cele mai arzătoare dorințe. Iată de ce această zi este considerată specială și ce trebuie să faci pentru a atrage norocul și binecuvântările divine.

Semnificația Intrării Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică reprezintă momentul în care Fecioara Maria, la doar trei ani, a fost adusă de părinții săi, Ioachim și Ana, la Templul din Ierusalim, ca ofrandă lui Dumnezeu. Aceasta simbolizează puritatea și începutul unei vieți dedicate credinței. De aceea, această zi este una a luminii și a curățeniei spirituale.

Tradiția populară consideră că, pe 21 noiembrie, cerurile se deschid, iar rugăciunile rostite în această zi au o putere specială.

Totodată, se spune că dacă aprinzi o lumânare albă, aceasta devine un simbol al luminii divine care te va călăuzi și proteja.

Tradiții și ritualuri pentru împlinirea dorințelor

În ziua de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024, există obiceiuri care, respectate cu credință, pot atrage binecuvântarea divină:

Aprinde o lumânare albă Lumânarea albă simbolizează puritatea și lumina sufletului.

Este recomandat să dai de pomană o lumânare albă aprinsă în memoria celor adormiți sau pentru protecția celor dragi. Credința spune că acest gest va aduce împlinirea unei dorințe importante.

Rostește rugăciunea de Vovidenie Rugăciunea specifică Vovideniei sau Ovideniei este una puternică, care poate deschide calea spre binecuvântări și ajutor divin. Fie că te rogi acasă sau la biserică, credința ta trebuie să fie sinceră și neclintită.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024: Este ziua în care oamenii pot înțelege graiul animalelor, iar fetele tinere aprind lumânări pe marginea fântânii pentru a-și vedea ursitul

Oferă pomană celor nevoiași De Vovidenie, este bine să împărți colaci, nuci, fructe și pește sfințit, alături de o candelă sau lumânare. Acest gest altruist aduce spor în casă și sănătate pentru familie.

Ține candela aprinsă toată noaptea Se spune că lumina candelei protejează casa și familia, aducând noroc și liniște. Este o tradiție care simbolizează legătura cu Divinitatea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Conform tradiției, vremea din ziua de Ovidenie poate prevesti cum va fi iarna și anul ce urmează. De exemplu, dacă este cer senin noaptea, anul viitor va fi secetos. Dacă este zăpadă, înseamnă că urmează o iarnă geroasă și un an roditor. Dacă afară este înnorat, înseamnă că sănătatea oamenilor ar putea fi fragilă.

Aceste credințe sunt încă vii în comunitățile rurale, unde tradițiile se păstrează cu sfințenie.

Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2024?

Pe lângă obiceiurile binecunoscute, confirm crestinortodox.ro, există și restricții care trebuie respectate în această zi sfântă:

- Nu spăla haine: Se consideră că spălatul rufelor aduce ghinion.

- Nu te certa cu nimeni: Împăcarea cu cei din jur este esențială pentru a atrage binecuvântarea divină.

- Protejează-ți casa de spiritele rele: Ungerea ușilor și ferestrelor cu usturoi este o tradiție populară care alungă energiile negative.

Citește și: Pe ce dată se sărbătorește Ovidenia 2024 și ce reprezintă: Este o zi cu o mare însemnătate spirituală în calendarul creștin ortodox

Rugăciunea care îți împlinește orice dorință

Citește rugăciunea specifică de Intrarea Maicii Domnului în Biserică cu credință și speranță. Ea cere protecția și ajutorul Maicii Domnului pentru toate aspectele vieții tale:

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință, și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor. Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”