Se spune că atunci când sunt rostite din suflet, cu toată ființa, rugăciunile au puterea de a face minuni pentru credincioși. În a treia zi de Crăciun, în calendarul creștin ortodox este prăznuit Sfântul Ștefan. Care este rugăciunea închinată Sfântului Ștefan pe care toți credincioșii trebuie să o rostească pe 27 decembrie?
Rugăciunea către Sfântul Ștefan care se rostește pe 27 decembrie 2021
Pe 27 decembrie 2021, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Ștefan.
În plus, cei care au probleme sau greutăți pe suflet se pot ruga la Sfântul Ștefan și îi pot cere acestuia să le aducă liniște în suflet și să le dea putere să treacă peste toate problemele.
„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ștefane, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele mucenicești, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinși de nevoi și ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea, și să departeze de la noi pe tot vrajmașul cel pornit asupra noastra, prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.
Roagă-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeași căldură cu care te-ai rugat pentru ucigașii tăi; roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu și să ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiți, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă și pe tine să te mărim în vecii vecilor. Amin!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Mesaje de Sfântul Ștefan 2021. 30 de urări pe care să le faci sărbătoriților pe 27 decembrie 2021
Sfântul Ștefan, prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 27 decembrie
În fiecare an, în a treia zi de Crăciun, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. După întemeierea Bisericii, șapte bărbați credincioși au fost aleși pentru a sluji în cadrul bisericilor, dar și să se asigure că învățăturile bisericești sunt duse mai departe într-un mod corect. Primul dintre bărbați a fost Sfântul Ștefan. De-a lungul vieții sale, Sfântul Ștefan și-a demonstrat în repetate rânduri credința, acesta cunoscând foarte bine Scriptura.
Deși doar răspândea cuvântul lui Dumnezeu, fariseii au considerat că ceea ce face el este blasfemie și l-au condamnat la moarte.Astfel, Sfântul Ștefan a fost omorât cu pietre. Înainte de a-și da ultima suflare, Sfântului Ștefan i s-a arătat Iisus Hristos, moment în care acesta a rostit următoarele cuvinte: „Iată văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu.”, conform crestinortodox.ro.
În credința creștină, Sfântul Ștefan este considerat cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos. El s-a jerfit pentru credință, motiv pentru care este prăznuit de Biserica Ortodoxă an de an, pe data de 27 decembrie.