Rugăciunea ce se rostește în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului. Vine în ajutorul credincioșilor ce o spun

Autor: Bianca Vidoi

Postul Adormirii Maicii Domnului

Sursa: doxologia.ro

Postul Adormirii Maicii Domnului a început cu o zi mai devreme în anul 2024, la data de 31 iulie, iar aceasta este rugăciunea pe care credincioșii o rostesc.

Postul Adormirii Maicii Domnului a început în anul 2024 la data de 31 iulie, deși în mod normal începe în prima zi a lunii august. Acesta este al treilea post din calendarul ortodox, iar acesta are o durată de două săptămâni, perioadă în care credincioșii nu mai consumă alimente de origine animală. Iată ce rugăciune se rostește în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului.

Rugăciunea ce se rostește în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului a început la data de 31 iulie 2024 și se termină la data de 14 august 2024, cu o zi înainte de ziua în care este pomenită Adormirii Maicii Domnului. Pe întreaga perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului, mai exact în cele două săptămâni, credincioșii trebuie să nu consume alimente de origine animală. În cele 14 zile de post, credincioșii au parte de o singură zi de dezlegare la pește, în ziua în care este sărbătorită Schimbarea la Față a Domnului, potrivit spynews.ro.

Pe parcursul postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii se roagă adesea pentru ajutor din partea Fecioarei Maria, deoarece se crede că în aceste două săptămâni toate rugăciunile sunt ascultate. Iată care este rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în zilele de post de la începutul lunii august pentru a primi ajutorul de care au nevoie în momentele grele.

Citește și: Patru zile de minivacanță pentru români în luna august: Ce alte zile libere mai urmează în 2024

„Astăzi, ne stă înainte nevoinţă duhovnicească de taină spre câştigarea iertării greşelilor noastre şi spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutăţii şi să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste şi de cei ce ne urăsc pe noi.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Astăzi, să curăţim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre şi să încetăm a mai judeca şi osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiţi în focul cel veşnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci şi să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufleteşti şi trupeşti.

Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilinţă veşmântul sufletului şi să plângem pentru căderea noastră şi pentru alunecarea de pe calea mântuirii.

Astăzi, să acoperim mulţimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării. Amin!”

Ce nu trebuie să facă credincioșii în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului?

Postul Adormirii Maicii Domnului a început la data de 31 iulie, iar acesta se termină la data de 14 august. Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii sunt încurajați să nu consume alimente până la ora 15:00, oră după care pot mânca hrană uscată.

În postul Adormirii Maicii Domnului este interzis să se organizeze nunți, să danseze, să cânte și să existe apropieri fizice între femei și bărbați.

Cu două zile înainte de celebrarea Adormirii Maicii Domnului, credincioșii nu trebuie să aprindă focul, deoarece se crede că atrag boala asupra lor, dar și incendii asupra gospodăriei, potrivit b1tv.ro.