Rugăciunea de mulțumire pe care să o rostește înainte de Crăciun

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 dec 2023, 11:53

Rugăciunea prin care îi mulțumim Domnului pentru ceea ce avem în viață

Sursa: Unsplash

În perioada Crăciunului, oamenii sunt încurajați să țină post, dar și să spună rugăciuni, atât către Maica Domnului, dar și către Mântuitor.

Ziua de Crăciun este considerată una dintre cele mai importante sărbători din an, iar timp de 40 de zile înainte de această zi în care se celebrează Nașterea Domnului, credincioșii țin post și spun rugăciuni puternice pentru a își curăța atât trupul, cât și sufletul. Iată care este rugăciunea pe care trebuie să o rostești înainte de Crăciun pentru a mulțumi pentru tot ceea ce avem în viață.

Rugăciune de mulțumire pe care să o spunem înainte de Crăciun

Încă de la o vârstă fragedă suntem învățați că rugăciunea reprezintă un mod de a ne curăța sufletul în momentul în care simțim că viața noastră este plină de obstacole, dar și că aceasta ne poate ajuta să trecem peste obstacole. Rugăciunea ne poate oferi liniște în suflet, iar pentru toate acestea este important să mulțumim pentru tot ajutorul pe care îl primim din partea Domnului, iar cea mai bună perioadă în care putem să facem acest lucru este chiar înainte de Crăciun, când

sărbătorim Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Iată rugăciunea de mulțumire pe care trebuie să o rostim înainte de Crăciun:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru copii: Îi va feri pe cei mici de toate relele și suferințele

Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu.

Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ritualul de mulțumire către Fecioara Maria

În momentele delicate din viața fiecărui credincios simțim nevoia de ghidare sau alinare sufletească, motiv pentru care ne adresăm adesea rugăciunile și vorbele către Mântuitorul Iisus Hristos, dar și către Fecioara Maria. Există și un ritual de rugăciune către Fecioara Maria, ce face minuni, iar credincioșii trebuie să îl urmeze timp de o săptămână.

Timp de o săptămână, credincioșii trebuie să facă șapte copii ale rugăciunii și să le împartă altor credincioși, iar în fiecare dimineață trebuie să dea de pomană o pâine și apă celor nevoiași.

În aceste șapte zile credincioșii trebuie să aprindă câte o lumânare la biserică, iar unele persoane aleg ca în această perioadă să dea de pomană alimente în cinstea Maicii Domnului unei familii mai puțin norocoase, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Iată care este rugăciunea pe care trebuie să o rostim în cele șapte zile:

„Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, spre tine îmi îndrept gândul, inima și toată ființa, rugându-te:
Ridică-te și zdrobește pe vrăjmașii noștri și ai Fiului tău iubit, Iisus Hristos, îngrozindu-i cu nebiruita-ți sfințenie. Și îndreaptă-ne pe calea mântuirii, ca să dăm mereu mărire lui Dumnezu. Roagă-te, Fecioară, pentru Sfânta Biserică, pentru propavăduirea Evangheliei, pentru poporul acesta, rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, bogați, săraci, necăjiți, bolnavi, pentru cei prigoniți, pentru credință, pentru salvarea celor care au rătăcit la secte, pentru cei răposați.

Citește și: Calendar ortodox pentru decembrie 2023: În ce zi a săptămânii pică Crăciunul?

Ajută-ne să ne pocăim de păcatele noastre, să ne spovedim adesea, să renunțăm la păcate, vicii și necredință. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu, care a venit să sufere chinuri barbare.
Roagă-te, Măicuță Sfântă, și pentru nevoile mele (aici se rostesc dorințele care se vor a fi împlinite de către Maica Domnului).
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin.”