Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii: Aceasta te ajută să învingi orice boală

Autor: Cristina Mocanu

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii

Sursa: shutterstock.com

Descoperă rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea dedicată Maicii Domnului. Află cum această rugăciune aduce vindecare și iertare celor care o rostesc cu credință.

Izvorul Tămăduirii este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox, marcată cu cruce roșie și prăznuită în vinerea din Săptămâna Luminată. Anul acesta, această zi sfântă cade pe 25 aprilie și este dedicată Maicii Domnului, Izvorul nedeșertat al harului și tămăduirii. În această zi cu o încărcătură spirituală aparte, creștinii ortodocși sunt îndemnați să rostească o rugăciune făcătoare de minuni, cu credință și nădejde, pentru a primi vindecare trupească și sufletească, dar și iertarea păcatelor.

Ce semnifică Izvorul Tămăduirii?

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii are rădăcini adânci în tradiția ortodoxă și amintește de o minune săvârșită de Maica Domnului. Potrivit tradiției, înainte de a deveni împărat, Leon cel Mare a întâlnit un orb în pădurea de lângă Constantinopol. Călăuzit de Fecioara Maria, acesta i-a dat orbului să bea apă dintr-un izvor din apropiere. Minunea s-a înfăptuit: orbului i-a revenit vederea.

Drept mulțumire, împăratul Leon a construit o biserică lângă acel izvor, care a fost numit mai târziu „Izvorul Tămăduirii”.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Izvorul Tămăduirii: Ce este agheasma mică, apa care poate vindeca bolile

Puterea rugăciunii în ziua Izvorului Tămăduirii

În această zi de har și lumină, creștinii se adună la biserici și mănăstiri pentru a se ruga și a primi Agheasma Mică, cu care stropesc casele, mai puțin baia, pentru a aduce binecuvântare, curățenie și protecție.

Însă, esența spirituală a acestei sărbători constă în rostirea rugăciunii făcătoare de minuni către Maica Domnului, care este considerată Izvorul Tămăduirii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Carmen Harra, despre Săptămâna Luminată și Papa Francisc. Ce înseamnă, de fapt, această perioadă: “Nu moare, trăiește în veșnicie, pentru eternitate.”

Rugăciunea făcătoare de minuni către Maica Domnului

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Mărie, izvor al dumnezeieștii tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruita a creștinilor, mijlocitoare statornică către făcătorul, nădejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la ține, îți cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apărătoare noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, că Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostiva asculți cererile noastre. În aceste zile viclene, când, după cum profetul David zicea, cel cuvios pe pământ nu mai este și tot omul este mincinos, iar cei ce fac binele au pierit, căci până la unul cu toții s-au sfârșit; când a fugit dragostea celor mulți, pentru că s-a înmulțit fărădelegea, credința s-a micșorat și după cuvântul de-Dumnezeu-propovaduitorului Pavel, gură lui Hristos, oa­menii
au devenit – unii mai mult, iar alții mai puțin – iubitori de șine, iubitori de argint, înșelători, trufași, hulitori, nemulțumitori, neștiutori, neînfrânați, neiu­bitori de bine, trădători, iubitori de plăcere, având doar chip de evlavie și nu și lucrare a acesteia; deci în această stare de plâns a oamenilor din această generație vicleană și păcătoasă, a găsit prilej potrivit începătorul întunericului, adâncul urâciunii, șarpele cel din vechime, stricatul, vicleanul și prearăul diavol că să-și arunce toate puterile lui, toate oștile lui, toți slujitorii lui văzuți și nevăzuți asupra Bisericii Orto­doxe, asupra preacuratei și nenuntitei mirese a lui Hristos, că fiarele cele sălbatice urlând și că lupii cei sălbatici apucând și sfâșiind și împrăștiind oile. Iar cei rânduiți de Domnul pentru a se îngriji și a păzi oile, cu puține excepții, s-au făcut ajutători ai stăpânului întunericului, îngrijindu-se cum să predea tur­ma lupilor celor eretici. Alții, văzându-i pe lupi apucând și sfâșiind oile, fiind năimiți, au fugit și au lăsat oile, iar corabia bisericii, din cauza vânturilor celor puternice și a valurilor celor furioase, a multelor războaie văzute și nevăzute, dinăuntru sau dinafară, este în pericol să se scufunde

Această rugăciune profundă și plină de credință este o chemare la iertare, vindecare și ocrotire într-o lume tot mai agitată și învăluită în suferințe. Ea ne reamintește că, în ciuda încercărilor și durerilor, Maica Domnului este apărătoarea noastră nebiruită și mijlocitoarea statornică la tronul lui Dumnezeu.

În contextul spiritual actual, când lumea este tot mai tulburată, iar credința adesea pusă la încercare, Izvorul Tămăduirii devine un simbol al speranței și al puternicului ajutor ceresc oferit prin rugăciune. Creștinii sunt chemați să se întoarcă cu inima deschisă către Dumnezeu și Maica Sa, rostind această rugăciune nu doar în ziua praznicului, ci ori de câte ori simt nevoia unui sprijin divin.

Citește și: Calendar ortodox aprilie 2025: Când pică Sfântul Gheorghe și câte sărbători cu cruce roșie sunt în această lună

Pe lângă rostirea rugăciunii și participarea la Sfânta Liturghie, este recomandat ca în această zi creștinii să se spovedească, să se împărtășească și să ducă Agheasma Mică acasă, stropind gospodăria cu credință. Totodată, o faptă bună, o iertare oferită sau o inimă împăcată cu aproapele devin daruri binecuvântate în fața Domnului.

Astfel, rugăciunea și credința rămân cele mai puternice arme împotriva bolii și păcatului. De Izvorul Tămăduirii, nu uita să rostești această rugăciune făcătoare de minuni, cu inima deschisă și nădejde în ajutorul Maicii Domnului. Ea nu întârzie niciodată să răspundă celor care o cheamă cu smerenie și credință.