Rugăciunea pe care e bine să o citești de Crăciun

Autor: Catalina Giol

Icoană Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos

Sursa: doxologia.ro

Crăciunul este una dintre cele mai iubite și așteptate sărbători ale întregului an. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante evenimente religioase deoarece celebrează ziua Nașterii Domnului Iisus Hristos. Iată ce rugăciune rostesc creștinii pentru a fi binecuvântați de Crăciun.

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători la nivel mondial. Aceasta se serbează în fiecare an la data de 25 decembrie și are la baza povestea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Sărbătoarea prezintă o multitudine de obiceiuri și tradiții din străvechi care mai sunt practicate chiar și în prezent. Majoritatea creștinilor-ortodocși serbează Crăciunul împreună cu familia și prietenii apropiați, care se întâlnesc pentru a celebra Nașterea Mântuitorului într-o atmosferă caldă și binevoitoare.

Tradiția creștină din spatele sărbătorii Crăciunul spune că Nașterea Domnului este unul dintre cele mai importante evenimente religioase. Este bine ca persoanele religioase să se roage în această zi pentru a fi binecuvântate de harul sfânt și pentru a avea parte de sărbători perfecte.

Iată ce rugăciune este bine să rostești de Crăciun pentru a fi binecuvântat:

Rugăciunea Acatistului Nașterii Domnului

Acatistul Nașterii Domnului este una dintre cele mai puternice și importante rugăciuni creștine. Aceasta trebuie spusă în genunchi sau stând în picioare în fața unei icoane și a unei candele. Cel ce citește această rugăciune trebuie să aibă sufletul curat și să o recite din inimă pentru a putea fi eliberat de toate greutățile emoționale pe care le simte.

Citeste si: Pe ce dată sunt următoarele două mari sărbători în calendarul ortodox 2022: Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul

„Stăpâne, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, când Te-ai născut din Fecioara Maria în Betleemul Iudeii, cu spaimă făpturile s-au minunat şi lumea s-a bucurat de Naşterea Ta, Cel ce ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi i-ai dat botezul spre pocăinţă; Care ne-ai adus pe noi la preacuratele zilele acestea pentru înfrânarea patimilor, spre nădejdea Învierii, şi ne îndreptezi pe noi spre adevărul dumnezeirii Tale şi ai luminat mintea noastră spre a Te cunoaşte pe Tine, Fiul lui Dumnezeu, Care ridici păcatele a toată lumea.

Tu şi acum, Stăpâne, Iubitorule de oameni, primeşte pe robii Tăi precum ai primit pe Petru, care se afundase în mare, iar mai pe urmă, lepădându-se de Tine, dar plângând cu amar, iarăşi l-ai primit. Că am auzit glas grăind şi magii închinându-se cu daruri şi îngerii cântând, iar Irod tulburând-se, că Dumnezeu în trup S-a arătat spre mântuirea noastră.

Pe Tine acum, Stăpâne, Iubitorule de oameni, toată făptura Te laudă, grăind: Hristos Se naşte, măriţi-L! Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, înălţaţi-vă! Puterile îngerilor se bucură, cetele mucenicilor se veselesc văzând mărita şi cinstita serbare,

şi toţi după vrednicie o laudă cu inima şi cu buzele. Şi acum, Bunule, Iubitorule de oameni, primeşte pe robii Tăi, precum şi plecarea genunchilor şi umilinţa noastră, ca plinind poruncile Tale, curaţi şi neprihăniţi, ajungând acum la cinstită Naşterea Ta, să ne împărtăşim cu Preacuratul Trup şi Cinstitul Sânge al Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine mărirea, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Tatălui şi Duhului Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rugăciunea din dimineața de Crăciun

Chiar dacă Acatistul Nașterii Domnului reprezintă cea mai puternică rugăciune din ziua de Crăciun asta nu înseamnă că este și unica. Există o multitudine de alte rugăciuni creștine care au ca scop binecuvântarea sufletului dacă sunt rostite cu dragoste în ziua de Crăciun. Iată ce rugăciune ar trebui spusă de enoriași în dimineața zilei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos:

Citeste si: De ce nu e bine să tai porcul după data de 20 decembrie. Motivul pentru care trebuie sacrificat în ziua de Ignat 2021

„Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvântezi familia, prietenii, rudele și pe cei pe care îi iubesc, și pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei și puterii Tale nemărginite. Duhule Sfânt, te rog să-i ajuți, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruiești pacea și milă Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlinești.

Binecuvântează-le Tu căminul, familia, munca, da-le Înțelepciune și Lumină în viață lor. Binecuvântează-i când pleacă și când se întorc acasă, mergi înaintea lor și deschide-le calea. Călăuzește-i și ocrotește-i clipă de clipă în toată viața lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu știință, din neștiință sau pe cele pe care nu și le amintesc.

Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfîntă, În Numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Doamne Tată, Fiule și Duhule Sfânt, vă mulțumesc că veți face mai mult decât pot eu cere.

Amin!”

 

Sursă: doxologia.ro    fanatik.ro