Postul Crăciunului ține 40 de zile, începând de la data de 15 noiembrie, terminându-se în Ajunul Crăciunului. Această perioadă îi ajută pe credincioși să se curețe atât sufletește, cât și trupește, pregătindu-se astfel pentru cea mai importantă sărbătoare din calendarul ortodox, Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Iată care este rugăciunea pe care trebuie să o rostim înainte de Crăciun, aducând în viața creștinilor noroc, sănătate și fericire.
Ce rugăciune trebuie să rostim înainte de Crăciun?
Rugăciunea reprezintă unul dintre modurile prin care ne putem apropia de Dumnezeu, iar în perioada Postului Crăciunului, ce ține 40 de zile, românii își doresc să se roage cât mai mult pentru a se curăța sufletește de toate păcatele pe care le-au săvârșit pe parcursul anului, pregătindu-se astfel pentru data de 25 decembrie când celebrăm Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.
Am învățat încă de la o vârstă fragedă să ne rugăm în momentele în care ne este frică, în care avem necazuri în viața noastră, dar și pentru a mulțumi pentru tot ce avem în prezent. Rugăciunea pe care trebuie să o rostim înainte de Crăciun ne poate aduce sănătate, noroc și fericire pe parcursul anului ce urmează. Este recomandat ca această rugăciune să fie rostită și în ziua de Crăciun, înainte de a ne așeza la masă, potrivit a1.ro.
"Tata din Ceruri, te rog să-mi binecuvîntezi familia, prietenii, rudele și pe cei pe care îi iubesc, și pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei și puterii Tale nemărginite.Duhule Sfânt, te rog să-i ajuți, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruiești pacea și milă Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Ce aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun?
Unde există o nevoie, te rog să le-o împlinești. Binecuvîntează-le Tu căminul, familia, muncă, da-le Înțelepciune și Lumina în viață lor. Binecuvântează-i când pleacă și când se întorc acasă, mergi înaintea lor și deschide-le calea. Călăuzește-i și ocrotește-i clipă de clipă în toată viață lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu știință, din neștiință sau pe cele pe care nu și le amintesc.Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfîntă,În Numele Fiului Tău, Iisus Cristos.Doamne Tata, Fiule și Duhule Sfânt, va mulțumesc că veți face mai mult decît pot eu cere. Amin!"
Tradiția uitată de Crăciun
Crăciunul reprezintă cea mai importantă sărbătoare din calendarul ortodox, fiind ziua în care credincioșii celebrează Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. De-a lungul anilor s-au dezvoltat mai multe elemente reprezentative pentru sărbătorirea Crăciunului, precum bradul ce nu trebuie să lipsească din locuințele românilor.
În trecut, bradul de Crăciun era împodobit cu nuci, felii de mere sau de portocale, însă de-a lungul anilor acest obicei s-a schimbat, ceea ce i-a făcut pe români să uite de o tradiție importantă. Este bine ca în bradul de Crăciun să punem și o monedă, astfel încât familia din casă să atragă în viața lor norocul și bogăția, dar și realizări deosebite pe parcursul anului.
Această monedă pe care o vom pune în brad trebuie să fie înfășurată în hârtie și legată cu ață roșie, devenind astfel un fel de talisman pentru prosperitate și împlinire.