Rugăciunea pe care trebuie să o zici în Postul Crăciunului 2023: Aduce sănătate și belșug

Author: Denisa Irimia

Rugăciunea pe care trebuie să o zici în Postul Crăciunului 2023

Sursa: freepik

O rugăciune adecvată pentru a fi rostită în timpul Postului Crăciunului din anul 2023, cu scopul de a cere iertarea păcatelor, este foarte importantă în contextul acestui post special.

Postul Crăciunului, una dintre cele două mari perioade de post din an, este o practică religioasă pe care credincioșii o respectă cu sfințenie timp de 40 de zile, în pregătirea pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. V-am pregătit, așadar, o rugăciune pentru Postul Crăciunului 2023, care aduce sănătate și belșug.

Rugăciunea pe care trebuie să o zici în Postul Crăciunului 2023

Această perioadă de post începe pe 15 noiembrie și se încheie în seara zilei de 24 decembrie.

Este un moment sacru în care credincioșii se concentrează asupra purificării spirituale și a rugăciunii, în căutarea iertării și binecuvântărilor divine.

În timpul Postului Crăciunului, credincioșii ortodocși aleg să renunțe la produsele de origine animală, preferând să se hrănească cu produse vegetale.

În plus față de această abstinență alimentară, se consideră benefic să recităm rugăciuni tămăduitoare, în căutarea păcii interioare și a binecuvântărilor divine pentru căminul nostru.

Iată o rugăciune potrivită de rostit în timpul Postului Crăciunului, numeroși credincioși se dedică cu devotament rugăciunii, considerând-o un instrument cu puteri miraculoase, capabil să vindece atât trupul, cât și sufletul. Această rugăciune aduce confort și liniște celor care se confruntă cu dificultăți și suferințe.

Prin urmare, dacă dorești să te conectezi la ajutorul divin și să experimentezi binecuvântarea sa, iată o rugăciune pe care merită să o rostești în timpul Postului Crăciunului pentru a-ți spori șansele de a obține această binecuvântare divină.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de mi­lostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sân­gele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător. Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta.

Fața Ta, cea batjocorită cu păl­muiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fă­rădelegi.  Duhul Tău, pe care l-ai în­cre­dințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin ha­rul Tău. Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea.
Du-mă la pășunea Ta cea duhov­nicească. Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mântuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Ce mare sfânt este sărbătorit în această zi

Ce semnificație are Postul Crăciunului

Anual, Postul Crăciunului începe pe data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. Această perioadă de post, în conformitate cu calendarul creștin-ortodox, este menită să amintească credincioșilor de posturile îndelungate practicate de patriarhi și drepți în Vechiul Testament, pe măsură ce așteptau venirea lui Mesia, Mântuitorul.

Pe durata celor 40 de zile ale Postului Crăciunului, se face trimitere și la postul lui Moise pe Muntele Sinai, în timpul căruia Moise a așteptat primirea cuvintelor lui Dumnezeu, cele Zece Porunci, scrise pe table de piatră.

În timpul acestor 40 de zile de post, credincioșii evită consumul de carne, lactate, brânză și ouă. În plus, în zilele de miercuri și vineri, se observă și restricții cu privire la consumul de mâncare, care nu trebuie să conțină ulei sau vin. Această perioadă de post are un înțeles profund în religia ortodoxă și reprezintă un timp de purificare spirituală și reflecție.

Citește și: Ce rugăciune se spune când dai cu tămâie în casă?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.