Postul Crăciunului, una dintre cele două mari perioade de post din an, este o practică religioasă pe care credincioșii o respectă cu sfințenie timp de 40 de zile, în pregătirea pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. V-am pregătit, așadar, o rugăciune pentru Postul Crăciunului 2023, care aduce sănătate și belșug.
Rugăciunea pe care trebuie să o zici în Postul Crăciunului 2023
Această perioadă de post începe pe 15 noiembrie și se încheie în seara zilei de 24 decembrie.
În timpul Postului Crăciunului, credincioșii ortodocși aleg să renunțe la produsele de origine animală, preferând să se hrănească cu produse vegetale.
În plus față de această abstinență alimentară, se consideră benefic să recităm rugăciuni tămăduitoare, în căutarea păcii interioare și a binecuvântărilor divine pentru căminul nostru.
Iată o rugăciune potrivită de rostit în timpul Postului Crăciunului, numeroși credincioși se dedică cu devotament rugăciunii, considerând-o un instrument cu puteri miraculoase, capabil să vindece atât trupul, cât și sufletul. Această rugăciune aduce confort și liniște celor care se confruntă cu dificultăți și suferințe.
Prin urmare, dacă dorești să te conectezi la ajutorul divin și să experimentezi binecuvântarea sa, iată o rugăciune pe care merită să o rostești în timpul Postului Crăciunului pentru a-ți spori șansele de a obține această binecuvântare divină.
„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru Lazăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și amestecă în trupul meu mireasma trupului Tău cel de viață făcător. Preasfintele Tale mâini, pironite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gura Ta.
Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de strălucire fața mea cea întinată în fărădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău. Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doamne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Ce mare sfânt este sărbătorit în această zi
Ce semnificație are Postul Crăciunului
Anual, Postul Crăciunului începe pe data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. Această perioadă de post, în conformitate cu calendarul creștin-ortodox, este menită să amintească credincioșilor de posturile îndelungate practicate de patriarhi și drepți în Vechiul Testament, pe măsură ce așteptau venirea lui Mesia, Mântuitorul.
Pe durata celor 40 de zile ale Postului Crăciunului, se face trimitere și la postul lui Moise pe Muntele Sinai, în timpul căruia Moise a așteptat primirea cuvintelor lui Dumnezeu, cele Zece Porunci, scrise pe table de piatră.
În timpul acestor 40 de zile de post, credincioșii evită consumul de carne, lactate, brânză și ouă. În plus, în zilele de miercuri și vineri, se observă și restricții cu privire la consumul de mâncare, care nu trebuie să conțină ulei sau vin. Această perioadă de post are un înțeles profund în religia ortodoxă și reprezintă un timp de purificare spirituală și reflecție.
Citește și: Ce rugăciune se spune când dai cu tămâie în casă?