Rugăciunea pentru mântuirea de patima beției pentru data de 19 decembrie 2023, potrivit calendarului ortodox

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 dec 2023, 16:00

Sfântul prăznuit astăzi a trăit viața în păcat

Sursa: Facebook Viețile sfinților, rugăciune,citate ortodoxe, pilde și povestiri ortodoxe.

Sărbătoare pe 19 decembrie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Bonifatie.

Calendar ortodox 19 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Bonifatie, ce reprezintă un exemplu pentru cei ce descoperă credința Domnului după îndelungate perioade păcătoase.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 19 decembrie pentru izbăvirea de patima beției și a desfrânării!

Calendar ortodox 19 decembrie 2023

Sărbătoare 19 decembrie. Sfântul Mucenic Bonifatie este sărbătorit în fiecare an pe data de 19 decembrie în calendarul ortodox.

Sfântul Mucenic Bonifatie s-a născut în Roma, în perioada în care la putere se aflau împărații Dioclețian și Maximian Galeriu, iar pe parcursul vieții sale a fost robul unei femei cu numele Aglaida, trăind în păcat. Deși acesta consuma alcool în cantități mari, sufletul acestuia era unul bun, fiind milostiv cu străinii, ascultându-le întotdeauna problemele și rugămințile.

În aceeași situație se afla și femeia în robia căreia se afla Sfântul Mucenic Bonifatie, iar deși cei doi trăiau în păcat, aceștia aveau mare iubire față de Sfinții Mucenici și se rugau adesea la Dumnezeu pentru îndreptarea păcatelor pe

care le făceau, iar Domnul a decis să le spele toate păcatele după ce a observat că regretau ceea ce făceau.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Stăpâna i-a spus Sfântului Mucenic Bonifatie să meargă în Răsărit, acolo unde toți credincioșii erau chinuiți, astfel încât să îi aducă moaște de Mucenici. Alături de 12 slujitori, Sfântul Mucenic Bonifatie a plecat în Tarsul Ciliciei cu mult aur asupra lor. În momentul în care a ajuns acolo, Sfântul Mucenic Bonifatie a văzut suferința și devotamentul pe care sfinții îl aveau pentru Dumnezeu, astfel a mers în fața dregătorului pentru a mărturisi că este creștin.

Dregătorul a decis să îl spânzure cu capul în jos, să îl taie și să îl împungă cu trestii ascuțite pe sub unghii, dar și alte metode de tortură, însă după toate acestea s-a arătat teafăr. Când a văzut acest lucru, dregătorul a decis ca Sfântului Mucenic Bonifatie să i se taie capul, la data de 19 decembrie 307, potrivit pravila.ro

Sărbătoare 19 decembrie

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Bonifatie, sărbătorit pe 19 decembrie în calendarul creștin

Sfinte Mucenice Bonifatie și Sfântă Cuvioasă Aglaia, dintru trai desfrânat și nelegiuit, întru mucenicie și cuvioșie ați urmat Mântuitorului, dintru cele rușinoase ale patimii beției și păcatelor trupești la cele slăvite și cerești v-ați ridicat. Dintru necredință și nepăsare de cele duhovnicești la luarea crucii lui Hristos ați purces. De neam ales fiind Cuvioasă Aglaia și trăind în păcat cu robul tău Bonifatie, cel milostiv, dar încurcat cu multele patimi ale vorbăriei deșarte, beției și desfrânării, v-ați întors la Hristos.

Și, dorind să vă pocăiți pentru viața deșănțată de mai înainte și să intrați în rânduiala cea bineplăcută lui Dumnezeu, ați ales să vă nevoiți, prețuind jertfa martirilor, căutând și îngropând moaștele lor ca pe un odor de mare preț. Plecând Sfântul Bonifatie să aducă osemintele sfinților ca binecuvântare, ți-a spus ție, stăpâna sa: "Primi-vei oare oasele mele, dacă nu mă voi învrednici să găsesc osemintele martirilor?", neștiind că inspirate de Duhul Sfânt erau cuvintele lui. Astfel, după ce a mărturisit pe

Stăpânul Hristos și a primit cununa muceniciei în țară îndepărtată, Sfântul Bonifatie s-a întors cu adevărat la tine, Sfântă Cuvioasă Aglaia, în chip de mucenic. Pentru aceasta, vă chemăm întru ajutorul nostru, al celor care întru multe feluri de ispite și de slăbiciuni ne aflăm. De patimile stricăciunii ne izbăviți. Din robia beției scoateți-i pe cei căzuți. De desfrânare și preadesfrânare păziți pe tineri și pe cei căsătoriți. Pe cei care întru neorânduială trăiesc, întru cuviința Cununiei să îi treceți. Dați-ne tărie, Sfinților Bonifatie și Aglaia, ca de cele stricăcioase să ne desprindem și cu cele curate să ne împodobim, plinind cuvântul Evangheliei lui Hristos. Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi și întru dragostea cu care pe orice păcătos care se pocăiește îl primește și cununa sfințeniei i-o dăruiește. Sfinților Bonifatie și Aglaia, această puțină rugăciune a noastră întru pocăință să o primiți și înaintea Tronului Preamilostivului Dumnezeu mijlociți să ne ajute viața să ne-o schimbăm, credința să o mărturisim și buna cuviință să o păzim. Amin.