Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o spună de Adormirea Maicii Domnului. Alungă tristețea și aduce liniște sufletească

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 08 mai 2023, 03:05

Rugăciunea care se spune la praznicul Adormirii Maicii Domnului 

Sursa: PixaBay, canva.com

Pe data de 15 august 2022, atunci când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, toți credincioșii ar trebui să rostească o rugăciune puternică și grabnic ajutătoare. Cum trebuie să se roage credincioșii pentru împlinirea dorințelor?

În calendarul creștin ortodox, în luna august pică una dintre cele mai importante sărbători ale anului, mai exact Adormirea Maicii Domnului. Este o sărbătoare cu cruce roșie, un moment important pentru toți credincioșii, astfel că este nevoie ca în această zi să fie rostită una dintre cele mai puternice rugăciuni închinate Fecioarei Maria.

Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie pe 15 august 

În fiecare an, pe data de 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului.

Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, prilej de sărbătoare, bucurie și rugăciune pentru toți credincioșii. Tradiția Bisericii spune că, înainte de moarte, Maica Domnului a fost anunțată de un înger că va trece la cele sfinte. Primind vestea, Sfânta Fecioară Maria le-a cerut iertare tuturor celor cărora le-a greșit, iar apoi a murit. Se spune că fiul său, Iisus Hristos, a coborât din ceruri pentru a primi sufletul mamei sale, moment de vindecare pentru bolnavi, potrivit crestinortodox.ro. 

După trei zile, trupul Fecioarei Maria a fost ridicat către cer, lucru descoperit de Apostolii care au deschis mormântul acesteia pentru a-i aduce un omagiu și a-i cinsti memoria. 

Astfel, Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători dedicate Fecioarei Maria și în fiecare an pică la dată fixă, mai exact pe 15 august. Este o sărbătoare respectată cu sfințenie de toți credincioșii, această zi fiind una specială și încărcată de semnificație.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 8 august 2022. Ce mare sfânt, făcător de minuni, e prăznuit luni în calendarul creștin! Rugăciunea grabnic-ajutătoare care alungă necazul și suferința

Rugăciunea puternică ce se spune la praznicul Adormirii Maicii Domnului 

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare care îndeamnă la rugăciune, o zi în care credincioșii se apropie mai mult de credință și cer ajutor divin. În această zi sfântă se rostește rugăciunea către Sfânta Fecioară Maria. Se spune că această rugăciune are puterea de a alunga tristețea și le aduce liniște și fericire tuturor celor care o rostesc, dar în special celor care se confruntă cu probleme grave.

Rugăciunea se spune pe 15 august și poate fi rostită după ce este citit acatistul Adormirii Maicii Domnului.

„Preasfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, depărtează de la noi, păcătoşii şi nevrednicii robii tăi, trândăvirea, uitarea, nerecunoştinţa, lenevirea şi toate gândurile cele rele şi viclene, urâte şi defăimătoare. Alungă-le de la inimile noastre cele ticăloase şi de la sufletele noastre cele întinate şi de la mintea noastră cea întunecată.

Stinge văpaia patimilor noastre şi ne ajută, că neputincioşi suntem. Fereşte-ne de aducerile aminte, de deprinderile cele viclene şi de toate faptele cele rele, din noapte şi din zi, şi ne izbăveşte de ele. Că preabinecuvântat şi preamărit este numele tău cel sfânt, în cer şi pe pământ, în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea puternică ce se spune pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Citeste si: Alimente permise în post. Ce să mănânci în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului