Rugăciunea puternică și făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Când trebuie rostită de credincioși

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 oct 2022, 16:38

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, mare făcător de minuni

Sursa: Captură YouTube

În ziua în care este prăznuit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, credincioșii pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciuni închinate marelui sfânt. Iată pe ce dată este prăznuit Sfântul Mucenic Dimitrie.

Sărbătoarea închinată Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este una importantă în calendarul creștin ortodox, motiv pentru care este însemnată cu cruce roșie. Iată când trebuie să rostească toți credincioșii rugăciunea către Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Rugăciune puternică închinată Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este cunoscut drept un mare făcător de minuni, motiv pentru care se spune că și rugăciunile închinate lui le pot fi de mare folos credincioșilor. Pe 26 octombrie, atunci când marele sfânt este prăznuit în calendarul creștin ortodox, credincioșii se pot ruga pentru sănătate, noroc, rezolvarea tuturor problemelor, liniște sufletească și armonie în familie. Se crede că cei care suferă de boli grave pot primi alinare dacă rostesc cea mai puternică rugăciune închinată Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcția de proconsul, în timpul crudului persecutor al creștinismului, Maximilian; lucrul acesta ți-a îngăduit să poți vesti cu mai multă ușurința şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenințările lui, ci ai renunțat la orice demnitate lumească pentru a câștiga fericirea veșnică.

Împărțind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruință al creștinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulițele ucigașilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijlocește-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o dă trăirea sinceră a credinței. Binecuvântează-ma şi pe mine, ca sa ma pot împotrivi greutăților pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apăra credința. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferințele săvârșind nenumărate minuni cu moaștele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.
Dă-mi și mie harul să fiu în viață o plăcută mireasmă a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulți pe drumul mântuirii prin pilda şi rugăciunea mea.

Amin. ”, aceasta este rugăciunea către Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Se crede că toate rugăciunile închinate marelui sfânt sunt ascultate, mai ales dacă sunt rostite din suflet și în ziua în care este cinstit în calendarul creștin ortodox. Această rugăciune alungă energiile negative, iar credincioșii o pot rosti oricând simt nevoia, în special în momentele de cumpănă din viața lor.

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, prăznuit pe 26 octombrie 
[Sursa: Captură YouTube doxologia]

Citeste si: Calendar creștin ortodox octombrie 2022. Care sunt cele 4 sărbători cu cruce roșie din această lună și în ce zile se ține post

Cine a fost Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir? 

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este pomenit în calendarul creștin ortodox în fiecare an, pe data de 26 octombrie. El a trăit în vremea împăraților Dioclețian și Maximian, într-o perioadă în care creștinii erau persecutați. Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, nu și-a ascuns niciodată adevărata credință, nici măcar în momentul în care a devenit guvernator al Tesalonicului. Pentru că a recunoscut că îl slujește pe Iisus Hristos, marele sfânt a fost închis în temniță. După ce l-a ajutat pe Nestor să învingă pe gladiatorul preferat al împăratului, acesta din urmă a poruncit ca atât Nestor, cât și Sfântul Mucenic Dimitrie să fie omorâți. Lui Nestor i s-a tăiat capul, în timp ce Sfântului Mucenic Dimitrie i s-a străpuns trupul cu sulițe. În acel moment, din trupul său nu a curs sânge, ci mir tămăduitor de boli, motiv pentru care Sfântul Mucenic Dimitrie este cunoscut drept un mare făcător de minuni. 

Citeste si: Moșii de toamnă 2022. Pe ce dată sunt sărbătoriți, de fapt, moșii de toamnă anul acesta. De ce se face pomenirea morților la date diferite